Ve hře bylo víc

Dvě skvělé superbikové bitvy na své oblíbené trati v Assenu absolvoval Kuba Smrž a i když jak sám řekl, bylo ve hře víc, skončil nakonec „jen“ 2x sedmý.

Kdo by se po výsledku z kvalifikací a Superpole netěšil na dnešní další superbikovou bitvu, obzvláště když v ní znova svou roli sehrál i český jezdec. Svůj loňský úspěch z Holandska sice nezopakoval, ale nebyl mu nijak daleko. Chybělo prostě jen trochu toho štěstí, které měli naopak jeho soupeři. I tak se však Kuba v nabité konkurenci továrních motocyklů neztratil a do celkové tabulky získal za dvojnásobné umístění v top 10 osmnáct mistrovských bodů. S Jakubovými výkonem, ne tak však s výsledkem byl spokojení i oba šéfové týmu.


Jakub Smrž:
Víkend bych celkově zhodnotil jako povedený, protože se nám dařilo a dvě sedmá místa navíc pár sekund od prvního v tak nabité konkurenci nelze nijak podceňovat. Vím však, že ve hře bylo mnohem víc, i přesto, že jsem v první jízdě udělal chybu a ocitl jsem se v trávě a tím trošku ztratil a já musel znovu dotahovat. Nakonec však rozhodl problém s elektronikou, kdy uklepaný drátek elektroniky řazení zapříčinil, že motorka začala vynechávat a já se propadl až na sedmé místo. Nebýt toho troufám si říct, že o bednu se opravdu dalo jet, což je škoda. Do druhé jízdy jsem měl znova povedený start a opět jsem se pohyboval na špici, ovšem na rovinkách jsem ztrácel. Pak jsem ještě před nájezdem do šikany udělal chybu při řazení a tím se přede mne dostalo pár soupeřů. Čekal mne tak znova tuhý boj o pozice směrem vpřed, přičemž jsem zajížděl jedny z nejrychlejších časů celého startovního pole. Jsem samozřejmě zklamaný, protože jsem měl navíc, minimálně v té první jízdě. Tým bych chtěl pochválit za super práci, ale to, že nám chybí výkon oproti továrnám je zjevné, nicméně jsem já i tým ukázal, že do úzké špičky rozhodně patříme.“ 




Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (10x):



TOPlist