Ve Francii pojede Salom znovu mezi superbiky

Francouz Loris Baz nakonec kvůli zranění nepojede ani domácí kolo v Magny-Cours, takže vedení Kawasaki nabídlo Davidu Salomovi jet po Laguně Seca další podnik třídy Superbike. Český tým třídy Supersport Intermoto Ponyexpres nebyl proti a David Salom pojede v jeho barvách závěrečné kolo sezony v Jerezu.

V týmu Kawasaki Racing je samozřejmě lídr průběžného hodnocení Tom Sykes, jenž si v Americe polepšil a získal na své soupeře třiadvacet bodů náskoku. Tom Sykes do této chvíle vyhrál sedm závodů, získal čtrnáct umístění na stupních vítězů, sedm pole position a zajel deset nejrychlejších kol.

„Magny Cours je okruhem, kde jsme loni zaznamenali dobré výsledky a Ninja ZX-10R tam fungovala opravdu velmi dobře,“ uvedl před cestou do Francie Tom Sykes. „Letos jsme motorku znovu zlepšili, takže se už těším až tam znovu pojedu. Doufejme, že se nám podaří absolvovat úspěšný závodní víkend a budeme mít nad soupeři výhodu. Sezona pomalu končí a každý do toho dává maximum.“
David Salom jel v Laguně Seca za zraněného Lorise Baze, který měl ve Francii již absolvovat svůj domácí podnik, ale bohužel pro Baze mu to jeho současný zdravotní stav neumožní, takže David Salom bude v boxech tovární Kawasaki znovu. V Americe velmi dobře zvládl druhý závod, který dokončil na devátém místě a celkem si na konto připsal dvanáct bodů.

„O víkendu pojedu s Kawasaki Racing v kategorii Superbike podruhé, což jsem zjistil jen nedávno, takže jsem se zeptal svého týmu Kawasaki Intermoto Ponyexpres, zda bych mohl a oni mi na to řekli OK, takže jim patří velké díky. Pojedu pak s nimi můj domácí závod v Jerezu, kde jak věřím pro ně získám dobrý výsledek,“ uvedl David Salom.
„V Americe jsem dobře zajel ve druhém závodu, protože motorka a nastavení velmi dobře fungovalo,“ pokračoval David Salom. „Potřebuji s motocyklem Ninja ZX-10R získat ještě víc času na dráze, abych se ve Francii pokusil přiblížit předním příčkám. Všichni v týmu odvádějí perfektní práci a motorku znají velmi dobře, což by mi o víkendu mělo hodně pomoci. Litrový superbike je v mnohém jiný ve srovnámí s šestistovkou třídy Supersport a má obrovský výkon! Pneumatiky jsou také jiné, protože superbiky jedou na hladkém obutí.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist