VD Marka získal pro rok 2021 tým BMW Motorrad WorldSBK

Sedmadvacetiletý Michael van der Mark v úterý oznámil odchod od Yamahy WSBK, kde závodí od roku 2017, a ve čtvrtek už tým BMW Motorrad WorldSBK oficiálně potvrzuje, že Holanďana získali do svých služeb na minimálně jeden rok.

Novou výzvou pro Michaela van der Marka se stává německý výrobce BMW, který v roce 2019 postavil na start superbikového šampionátu svůj tovární tým. VD Mark vyhrál v roce 2012 FIM European Superstock 600, o dva roky později už slavil titul FIM Supersport. V roce 2015 a 2016 závodil první dvě sezon s Ten Kate Honda ve WorldSBK.

Od roku 2017 byl VD Mark jezdcem tovární stáje Yamahy. První vítězství získal v roce 2018 na okruhu Donington Park, kde získal dokonce zlatý double a s celkovým třetím místem to pro něho byla zatím ta nejúspěšnější sezona. Rok 2020 je tedy poslední s třemi ladičkami.

„Jsme potěšeni, že v týmu BMW Motorrad WorldSBK můžeme přivítat Michaela,“ uvedl šéf stáje Shaun Muir. „Přináší sebou spoustu zkušeností a na startovním roštu WorldSBK patří mezi nejmladší a nejvíce talentované jezdce. Tím, že jsme Michaela získali jen potvrzujeme naše odhodlání a záměr usilovat o ty nejvyšší mety a Michaelovi dáme vše, aby cíle dosáhl.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist