V Utahu opět bez Vermeulena

Superbikový závod v Miller Motorsports Park se bude muset obejít bez továrního jezdce Kawasaki, Chrise Vermeulena. Tento dlouhodobě zraněný australský ex-pilot MotoGP bude ale začátkem června testovat v Aragónu - což je továrnou Kawasaki nahlášená oficiální testovací trať a chce jet následující závod v Misanu.

Dlouhodobě zraněný Chris Vermeulen je opravdu pronásledován nebetyčnou smůlou. Po pádu ve druhé brněnské jízdě v loňském červenci laboroval hrozně dlouho se zraněným kolenem. A když už se zdálo, že je vše v relativním pořádku, tak si při tréninku v Monze poranil loket a ačkoliv chtěl do Utahu odcestovat, tak lékaři rozhodli jinak. Místo toho ale nastoupí Vermeulen později k testování na okruhu Aragón a bude tedy pracovat na nastavení svého motocyklu Ninja ZX-10R. Závod na novém - pro superbiky - španělském okruhu Motorland Aragon se koná po Salt Lake City a po Misanu, tedy v polovině června. Tento okruh nahlásila Kawasaki jako svůj testovací a tak dle pravidel tam může tento tým testovat, ovšem nejpozději do šesti dnů před závodním víkendem. 
"Jsem pochopitelně zklamán, že nemohu závodit v Americe. Ale nejdříve musím vyléčit mé nové zranění. Pozitivní ale je, že se to lepší. Společně s týmem jsme se rozhodli, že tento závod vynechám a raději se soustředím na testování. Jde o to, abych najel co nejvíce kilometrů a získal tak více informací o motocyklu. A tak bych mohl být pro comeback v Misanu, které dobře znám, důkladně připraven. Navíc jsem v Aragónu ještě nikdy nejel, takže by mně to mělo pomoci seznámit se s dráhou, než se tam pojede oficiálně", říká tovární jezdec Kawasaki, 28-letý Chris Vermuelen.


Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist