V Sepangu bez Talmacsiho a Vermeulena

Superbikové testy továrny Kawasaki v Malajsii na trati Sepang Circuit sice trvaly až do dnešního dne, ale ve své druhé polovině se už musely obejít bez Australana Chrise Vermeulena a Maďara Gábora Talmacsiho, kteří odcestovali předčasně domů.

Dnes skončily v Sepangu superbikové testy továrního týmu Kawasaki a stáje Pedercini, které v závěru "museli" odjezdit Tom Sykes (na úvodním snímku), Joan Lascorz, Roberto Rolfo a Stuart Easton.

Na svých webových stránkách říká maďarský ex-mistr světa Gábor Talmacsi, že vzhledem k aktuální situaci (na listině IRTA je jako první "čekatel" pro kubaturu Moto2 v závodech Grand Prix - pozn. redakce) v žádném případě nepojede letos závody superbiků za tým Kawasaki Pedercini. Zároveň ale poděkoval týmu a továrně Kawasaki za možnost, si tento motocykl vyzkoušet, ačkoliv počasí v Sepangu bylo pro testy velmi nepříznivé a určité problémy měl Talma v Sepangu i se svými motorkami.

Domů do Austrálie ale také odcestoval australský ex-pilot MotoGP a  současný tovární jezdec Kawasaki Chris Vermeulen. Již před testy se v týmu interně diskutovalo o tom, zda má tento test pro australského jezdce vůbec význam, neboť Vermeulen stále ještě nemůže své pravé koleno úplně ohýbat. Vermeulen testoval v Sepangu pouze jeden den - v pondělí a  potom odletěl domů, aby se nadále věnoval rehabilitaci po svém těžkém zranění v červenci minulého roku a následné operaci. Chris Vermeulen tak vynechá i lednové testy Infrontu v Portimau a chce se úplně zdravý postavit na start domácího závodu na okruhu Phillip Island koncem února.




Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist