V roce 2012 se světly a zrcátky?

President FIM Vito Ippolito se nedávno vyslovil na téma, že superbikový světový šampionát by se měl v budoucnosti přiblížit více závodům sériových motorek a jako jednu s možností uvedl, že by na motorkách měly být namontována zrcátka. To ale nebyl vůbec vtip, neboť promotér tohoto šampionátu Paolo Flammini tuto myšlenku nejen podpořil, ale i dále rozvedl...

"Aktuální reglement superbiků je velmi dobrým kompromisem mezi cenovými náklady, výkonem a technickým stavem", říká sice CEO Infront Sports Paolo Flammini, ale hned pokračuje: "Zároveň ovšem souhlasíme s FIM, že musíme udělat vše pro to, aby se co nejvíce zvětšil rozdíl mezi MotoGP a superbiky. A pokud by se nám podařilo najít něco, co by opravdu zvětšilo vizuální rozdíl mezi seriovým závodním motocyklem a závodním prototypem, tak to musíme uvést do praxe. A proč by to nemohly být třeba zrcátka na superbikových motocyklech? Nebo světla? Ostatně už v roce 2002 jsme uvažovali o tom, závodit se světly. Vždyť světla patří k vizuální optice každého sériového motocyklu a proto to vidím jako hodně zajímavé. Třeba při předjíždění to bude vypadat velmi dobře a dovedu si to představit jako součást celé naší motocyklové show."  
Co ale Flammini jasně odmítá, je jednotná elektronika. Zároveň ale CEO Infront Sports, tedy promotéra WSBK, jasně ví, že privátní týmy musí něčím nalákat, aby se zúčastnili tohoto šampionátu: "Z pohledu aktuální hospodářské situace je náš "Lin-up" absolutně v pořádku. Kvalita je hodně vysoká, počet jezdců je taky O.K. Problémem je sehnat sponzory, tedy to je skoro nemožné. My se jako Infront musíme snažit o větší mediální prezentaci, speciálně v televizi. Pokud se nám to podaří, tak budou týmy zajímavé pro sponzory. A ceny za superbikové závodění se pochopitelně nesmí dále zvyšovat", řekl v rozhovoru pro SpeedWeek Paolo Flammini.    

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):



TOPlist