V příštím roce zamíří WSBK do Thajska

Promotér Dorna WSBK a Mezinárodní motocyklová federace (FIM) v pondělí oficiálně potvrdili Thajsko, jako novou destinaci v kalendáři MS Superbiků. Poprvé v historii tak světový šampionát superbikových motocyklů přivítá okruh Chang International v Buriramu. Thajský pořadatel má smlouvu na tři roky s termínem pro nadcházející sezonu 20. až 22.březen 2015.

Thajský závodní okruh získal homologaci a nic nebrání tomu, aby na jaře uspořádal premiérový podnik superbikového šampionátu. Závod v březnu bude zřejmě druhým podnikem po únorové Austrálii, takže pro týmy tím odpadne přibližně dvouměsíční přestávka mezi prvním a druhým podnikem v kalendáři.

Thajsko je čtyřiadvacátou zemí, kterou ve své historii motocyklový šampionát navštíví. Tato země hraje strategickou roli v prodeji motocyklů a závody v Thajsku jsou proto důležité jak pro všechny sponzory a partnery týmů superbikového seriálu, tak také pro všechny místní fanoušky, kteří jsou hladoví po soutěži světové úrovně.

„S potěšením můžeme oznámit, že podnik v Thajsku je součástí kalendáře pro příští rok, což je jasný důkaz našeho cíle, který jsme si stanovili v rámci dosažení nových klíčových trhů pro motocyklový průmysl,“ uvedl šéf Dorna WSBK Javier Alonso. „V posledních dvou letech se mistrovství superbiků uvedlo úspěšnými podniky ve stěžejních regionech světa jako USA, Malajsie, Austrálie a Kataru a tímto směrem budeme i nadále pokračovat.“

Město Burinam leží přes čtyři sta kilometrů severovýchodně od hlavního města Thajska, Bangkoku. Okruh má 4554 metrů a v jednom kole jezdci projedou celkem dvanácti zatáčkami. Na finální podobě kalendáře WSBK pro rok 2015 se nyní intenzivně pracuje a jeho provizorní verze s maximem patnácti podniků sezony, by měla FIM zveřejnit do 20. listopadu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist