V Portimau zajel první den nejrychleji Davies

Na okruhu Algarve pokračovaly týmy mistrovství světa superbikových motocyklů v privátním testování. Po dvou dnech na jihu Španělska mají další dva dny v Portugalsku. Sobota byla prvním dnem testu v němž zajel nejrychleji jezdec Ducati Chaz Davies. Test pokračuje v neděli.

V Portugalsku zajel první den nejrychleji Chaz Davies (Aruba.it Racing-Ducati SBK Team), jehož maximum na kolo je 1'42,954 sekundy. Davies si na konto připsal celkem čtyřiačtyřicet kol. Druhý v pořadí je Eugene Laverty (Milwaukee Aprilia Team), který na Velšana ztratil přes půl sekundy a také najel jen polovinu toho, co jezdec Panigale R. Třetí je Marco Melandri (Aruba.it Racing-Ducati SBK Team), jemuž na týmového kolegu schází něco přes šest desetin.

První pětici nejrychlejších uzavírá Lorenzo Savadori (Milwaukee Aprilia Team) a Leon Haslam (Puccetti Kawasaki), který je zároveň poslední v jedné sekundě na prvního. Haslam v Jerezu testoval se svým týmem z prostředí BSB JG Speedfit Kawasaki a už odcestoval domů. Jenže v Jerezu došlo ke zranění Randy Krummenachera a Kawasaki Haslama požádala, aby v Portimau testoval pro tým Puccetti Racing.

Ne všichni testující měli motocykly vybaveny zařízením pro měření času. V tabulce například chybí tým IodaRacing, který dnes letos poprvé testoval s Leandrem Mercadem stroj Aprilia RSV4 RF. Argentincem nastavil sedmadvacet kol a den věnoval seznamování se s novým superbikem.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist