V Portimao bez Westa

Bývalý australský pilot MotoGP, v současné době jezdec týmu Stiggy Honda v mistrovství světa supersportů, nepojede finálový závod tohoto šampionátu v Portugalsku.

Důvodem jsou finanční potíže týmu Stiggy Honda a tak za tuto stáj pojede v Portimao pouze Leon Haslam v superbicích. Pro Anthony Westa je to pochopitelně obrovská škoda, nebo je  v tabulce mistrovství světa zatím se ziskem 117 bodů na 5. místě, ale šestý v pořadí, Fabien Foret z Francie na Yamaze, ztrácí na australského pilota pouhé dva body a sedmý, obhájce titulu a Westův krajan, Andrew Pitt, body tři. 

 

A téma, že Stiggy převezme na rok 2010 tovární tým Yamahy, jsou dle něho 50 : 50%. Jak známo, tým Wilco Zeelenbergera, neboli Yamaha World Supersport, se už v příštím roce šampionátu supersportů nezúčastní. Ovšem zájem o převzetí továrních motorek má i stáj BE-1. "Šance, že pojedeme tovární tým Yamahy v supersportech, nebo Hondu v superbicích, jsou 50 : 50%. Jezdci nejsou problém, těch je na trhu dostatek" říká Johan Stiegefelt.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist