V Moskvě definitivně bez Effenbertu

Pro pozorné čtenáře našeho webu to samozřejmě není žádné velké překvapení. V oficiálních přihláškách superbikového závodu v Moskvě chybí všichni tři jezdci českého superbikového týmu Effenbert Liberty Racing: Jakub Smrž, Maxime Berger a Brett McCormick.

Tým Effenbert Liberty Ducati se v letošní sezóně už několikrát postaral o hodně překvapivé zprávy na motocyklových webech, většinou ale v negativním smyslu. Poprvé to byla kritika organizace závodu v italské Monze, potom hodně nečekané vyhození týmové jedničky Sylvaina Guintoliho před domácím závodem v Brně.
Nyní tedy chybí na listině přihlášek u Infrontu pro 11. závod letošního šampionátu kompletní tým se svými třemi zbylými piloty.

   

Z toho se dá usoudit, že tento tým bude při premiéře na okruhu Raceway Moscow chybět. Zatím se ani jeden jezdec k této neúčasti a ani tým samotný, nevyjádřili. My jsme o této možnosti už informovali v našem článku.
Kromě 3 pilotů Effenbertu nepojede v Moskvě ani tým Grillini Progea BMW, který už letos vystřídal několik pilotů a jehož současný jezdec Norino Brignola si v Silverstone zlomil klíční kost a za něhož nebyl nominován žádný náhradník.
Jelikož je rovněž otazník nad startem Leandro Mercada z týmu Pedercini Kawasaki - odsunutého před Silverstone do kubatury Superstock 1000, tak v Moskvě bude startovat 19 až 20 jezdců kubatury superbiků.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Libor Bedřich - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist