V Jerezu testují týmy superbikového šampionátu

Definitivní konec zimní přestávky a začátek příprav na nadcházející sezonu, to je dvoudenní test na jihu Španělska, kde dorazila jak většina týmů startovního roštu mistrovství světa superbikových motocyklů, tak rovněž zástupci z britského šampionátu BSB. Některé týmy už mají za sebou pár testů v různých částech Evropy, pro některé je to jejich úplně první výjezd na závodní dráhu. Privátní test v Jerezu začíná v úterý 26.ledna a končí ve středu 27.ledna 2016. Oficiální dvoudenní test týmů MS Superbike a Supersport je na programu až na Phillip Islandu ve dnech 22. a 23.února. Hned potom následuje zahajovací podnik sezony.

Protože bude na dráze Jerezu poměrně rušno, získají týmy určitou představu o síle svých soupeřů a zjistí tak, jak byli úspěšní během příprav v době zimní přestávky. S novou Kawasaki přijíždí do Jerezu tovární stáj japonského výrobce s jezdci Jonathanem Rea a Tomem Sykesem (oba Kawasaki Racing Team). Nový hráč v poli Yamaha je reprezentována týmem Pata Crescent a jezdci Sylvainem Guintolim a Alexem Lowesem..

Italská Ducati přiváží stejnou sestavu týmu Aruba.it Racing-Ducati SBK Team s jezdci Chazem Daviesem a Davide Giuglianem. V barvách týmu Honda World Superbike nastoupí Michael van der Mark a bývalá hvězda MotoGP Nicky Hayden. S Barni Racing pojede domácí jezdec Xavi Forés a s týmem Pedercini Sylvain Barrier s novou posilou Saaed Al Sulaitim z Kataru.

Na jihošpanělské dráze odstartuje misi v superbikovém šampionátu tým Milwaukee BMW s úřadujícím šampionem britských superbiků Australanem Joshem Brookesem a českým závodníkem z prostředí MotoGP Karlem Abrahamem, jenž tímto zahájí novou etapu své závodní kariéry. Oficiální prezentace týmu by měla proběhnout po únorovém oficiálním testu v Austrálii.

Z MS Supersport testuje v Jerezu úřadující mistr světa Kenan Sofuoglu (Kawasaki Puccetti Racing) s novým týmovým kolegou, kterým je pro letošní ročník Švýcar Randy Krummenacher. Turkův rival Jules Cluzel samozřejmě nebude chybět a s motocyklem výrobce MV Agusta testuje jak francouzův týmový kolega Lorenzo Zanetti, tak testovací jezdec týmu Forward Racing World SBK Marco Melandri. S Kawasaki nastupuje nová sestava Orelac Racing s jezdci Nacho Calero a Zulfahmi Khairuddin, což je už třetí jezdec přicházející z prostředí mistrovství světa silničních motocyklů.

Pro třicet avizovaných jezdců (viz. tabulka) test v Jerezu začíná v deset dopoledne a končí v šest odpoledne.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist