V Jerezu testovaly tři týmy a čtyři jezdci, nepřálo jim ale počasí

Plánovaný dvoudenní test na 4423 metrů dlouhém okruhu Circuito de Jerez - Angel Nieto ovlivnilo deštivé počasí. Ve čtvrtek testoval jako jediný Scott Redding s týmem BMW Motorrad WorldSBK. U Kawasaki test zkrátili na pouhé čtyři hodiny a testovali jen v pátek odpoledne. Součástí skupiny testujících byl také Tom Sykes, nová posila stáje Kawasaki Puccetti Racing. Další test jezdců týmu KRT, jenž na jihu Španělska představili své barvy pro zimní testování, bude znovu v Jerezu koncem ledna 2023.

Dle týmu Kawasaki Racing Team (KRT) měli jejich jezdci dostatek času na trati, aby stačili vyhodnotit jednotlivé položky. Jonathan Rea zvládl rovných 50kol s nejrychlejším časem testu 1'39,911 sekundy, který nastavil devětatřicátém kole. Alex Lowes vyjel odpoledne na trať jako první ještě na osychajícím povrchu. Brit rovněž zajel 50 kol s nejlepším časem 1'40,342 sekundy, což byl třetí nejrychlejší čas testu.

Nejpilnějším jezdcem úvodního testu WSBK v Jerezu byl Scott Redding (BMW Motorrad WorldSBK Team). Ten vyjel na trať už ve čtvrtek a na mokrém povrchu stačil najet 56 kol s nejrychlejším časem 1'45,675 sekundy. V pátek byl Redding znovu první na trati, když nejdřív trénoval na mokrém povrchu, odpoledne už na suchém. Zvládl celkem 91 kol s druhým nejrychlejším časem testu 1'40,104 sekundy, což bylo jen o dvě desetiny pomalejší maximum než v případě Jonathana Rea. Redding tak během dvou dnů zvládl najet 147 kol.

Posledním testujícím byl Tom Sykes (Kawasaki Puccetti Racing), který vyjel na trať jen v pátek odpoledne, když byly suché podmínky. Brit v testu zajel 35 kol s maximem na 1'40,949 sekundy, což je jen o sekundu pomalejší kolo než jaké zajel první Rea.

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist