V Jerezu superbikům pršelo

První den privátních testů několika superbikových týmů mistrovství světa produkčních motocyklů WSBK ovlivnila nepřízeň počasí. Na jihu Španělska ve středu pršelo a jezdci týmů jako Kawasaki Racing, Aprilia Racing nebo Pata Honda si velmi dobře ověřili stav nastavení svých motocyklů do mokrých podmínek.

Poslední test před cestou do Austrálie absolvuje na jihu Evropy stáj Aprilia Racing s Marcem Melandrim a Sylvainem Guintolim. Poprvé v kompletní sestave. Francouzský závodník dnes seděl na motorce po více jak třech měsících, takže po opravdu hodně dlouhé době, což bylo způsobeno pooperační rekonvalescencí operovaného ramene.

Podmínky nebyly pro návrat do sedla motocyklu nejlepší, ale na to Sylvain Guintoli nedbal a intenzivní prací na dráze se snažil najít potřebnou jistotu v sedle motocyklu Aprilia RSV4. Jeho týmový kolega Marco Melandri byl jedním z vůbec nejaktivnějších jezdců na dráze.
Ital ale kolem jedné odpoledne havaroval. Musel na lékařskou prohlídku přímo na okruhu, kde mu naštěstí nezjistili žádné vážné zranění. Odpoledne už na postupně osychající dráze raději nechtěl riskovat a zůstal v boxech.

Praxi na mokrém povrchu si osvěžili jezdci Kawasaki Racing Brit Tom Sykes s Francouzem Lorisem Bazem na tovární specifikaci ZX-10R a Španěl David Salom s motocyklem Provec Kawasaki Ninja ZX-10R ve specifikaci EVO. To samé platilo také v případě jezdců Pata Hondy Jonathana Rea a Leona Haslama. Nejvíc kol ale na Hondě zvládl testovací jezdec Michele Magnoni.

Všechny týmy (Aprilia Racing, Kawasaki Racing, Pata Honda, Pedercini Racing, MRS Kawasaki), které do španělské Andalusie tento týden dorazily věří, že jim počasí ve čtvrtek umožní testovat celý den a tentokrát už na suchém povrchu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist