V Doningtonu byl i Gino Rea

Pozorným návštěvníkům superbikového paddocku v Donington Park neunikla jistě přítomnost pilota Moto2, domácího Gina Rey. Ten zde ovšem nebyl jako divák, nýbrž jako potencionální náhradník a to hned za dva jezdce. 23-letý Gino Rea nemá letos žádné stabilní místo v MS-Moto2 a startuje pouze za finanční pomoci svých fanoušků při několika vybraných závodech - s vlastním týmem.

Při Grand Prix v Le Mans jezdil Rea v Top-12, pak ho ale zabrzdil technický problém motocyklu FTR. Další plánovaný závod MS-Moto2 pro tohoto pilota je až 29. června "Dutch TT" v Assenu. Samozřejmě nikdo nepochybuje o tom, že je Rea - především na mokru - hodně rychlý jezdec. A konktrétně v Doningtonu byl jako náhradník za veterána Kawasaki Fabiena Foreta, kdyby tento Francouz nemohl závodit z důvodů těžkého pádu v Monze.

Druhá teoretická možnost pak byla v superbikovém týmu Grillini BMW. Tento tým rozhodně není spokojen s dosavadními výsledky svého pilota Vittoria Iannuzza - až 21. místo celkově, poslední ze stabilních pilotů tohoto šampionátu, hubených 7 bodů na kontě tohoto Itala a nejlepší umístění 12. místo ze druhé jízdy na Monze - sponzoři prostě nejsou spokojeni a tým usilovně potřebuje nějaký dobrý výsledek k jejich uspokojení. Zatím ještě Iannuzzo v sedle motocyklu BMW S 1000 RR zůstal (15. a 16. místo), ale jak dlouho ještě? V každém případě angažování Noriho Hagy jako druhého jezdce tohoto týmu pro domácí závod v Imol už něco naznačuje....

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist