V dalších dvou kolech SBK nahradí Giugliana Španěl Fores

Po skončení druhého podniku v Thajsku Australan Troy Bayliss oznámil, že do Evropy už závodit nepojede, takže v dalších dvou kolech světového šampionátu WSBK v Aragonii a Assenu zastoupí zraněného Davide Giugliana bývalý jezdec SBK a úřadující superbikový šampion německé IDM, devětadvacetiletý Xavi Fores.

O Xavi Foresovi už média spekulovala jako o vhodném kandidátovi na pozici náhradního jezdce hned, když došlo ke zranění Davide Giugliana v oficiálním testu na Phillip Islandu. Nakonec to byl trojnásobný šampion Troy Bayliss, kdo v úvodních dvou kolech sezony závodil v sedle tovární Panigale a dostal tým Aruba.it Racing – Ducati Superbike Team na přední stránky novin. V Thajsku ale svoji misi Australan ukončil a vrátil se zpátky do Austrálie.
Pro evropskou část tak dostal šanci Xavi Fores, který pojede závody v Aragonii a Assenu. „Za šanci jet s továrním týmem jsem moc rád,“ uvedl Španěl. „Už se nešlo dočkat až po posledním kole IDM 2014 budu znovu závodit a během zimy jsem tvrdě trénoval. Skutečnost, že nakonec můj první závod roku bude v Aragonii je fantastická, protože budu závodit doma ve Španělsku a na dráze, kterou si užívám.“

„Rovněž znám dobře Assen, kde jsem byl rychlý loni v IDM, takže věřím, že si povedu dobře. Už se moc těším až vyjedu zpátky na dráhu a moc děkuji svému týmu 3C Racing a samozřejmě týmu Aruba.it Racing – Ducati Superbike za jejich důvěru,“
dodal Fores, který jel naposledy v MS Superbike loni na divokou kartu v předposledním podniku sezony na okruhu Magny Cours.
Co se týče zdravotního stavu Davida Giugliana, na základě vyjádření ošetřujících lékařů pokračuje proces jeho léčby dle plánu a italský závodník tovární stáje Ducati Superbike by měl nastoupit do pátého kola sezony v Imole s datem 8. až 10.května 2015.
.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist