V Brně zraněného Pirra vystřídá Quarmby

Tři italští jezdci měli v Brně smůlu a museli po pádech vyhledat lékařská ošetření, respektive zvolit nedobrovolný pobyt v brněnské nemocnici. Jaký je jejich aktuální stav?

Celkem tři italští jezdci havarovali v Brně ve třech různých kubaturách. Byli to Luca Scassa ze superbiků, Michele Pirro v supersportech a Marco Bussolotti v litrových stocích.
 

V poslední době skvěle jezdící italský superbiker Luca Scassa, šestý v brněnském superpole, havaroval hned v první jízdě ze skvělé 7. pozice a do druhého závodu nemohl nastoupit. Jezdec týmu Supersonic Ducati, který mimochodem jezdí s ex-Hagovým loňským továrním motorem, má zlomeny dvě zánartní kosti na pravé noze, ale chce v každém případě startovat v Silverstone. V aktuální průběžné klasifikaci je Scassa největším soupeřem našeho Jakuba Smrže, když je 15. se ztrátou 8 bodů na českého jezdce. 


Supersportový pilot nizozemské stáje Ten Kate Honda Michele Pirro - spadl v Brně ve 3. kole z . pozoce - je zraněn vážněji a bude muset příští závod šampionátu vynechat. 24-letý italský jezdec má vykloubené zápěstí a zlomený nos. Při závodě ve Velké Británii ho nahradí Jihoafričan Ronan Quarmby (na snímku) - ten jel ostatně za tento tým na wild card už letos v Kyalami, přičemž Pirro by měl jet až na Nürburgringu.


Nejhůře dopadl superstockový jezdec Marco Bussolotti. Ten havaroval hned v 1. kole v cílové zatáčce a byl převezen do brněnské nemocnice. Bussolotti má zlomeninu třetího bederního obratle a dvojitou zlomeninu kotníku. Kvůli tomuto druhému zranění se také podrobil v Brně operaci a nyní čeká na převoz do Itálie.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist