V Brně testují týmy WSBK a WSS

V Brně začaly testy Pirelly, vývojové týmy WSBK a WSS pracují na nových pneumatikách, ale i na zlepšení nastavení svých motocyklů.

Na dvoudenních PIRELLI testech se dnes v Brně sešly tzv. "development" týmy WSBK (Ducati Xerox, Yamaha Motor Italia, HannSpree Ten Kate Honda, Alstare Suzuki Corona Extra, Kawasaki PSG-1) a supersportové týmy (Kawasaki Gil, Yamaha World SSP, HannSpree Ten Kate Honda, Suzuki Hoegee). Noční deště omezily dopolední program, kdy byla trať dlouho vlhká, po polední přestávce ovšem již naplno začala testovací práce těchto týmů, kteřé pracovaly nejen na vývoji pneumatik pirelli, ale i na nastavení svých motocyklů. Všechny týmy se v Brně představily v kompletní sestavě. U Yamahy World SSP testoval Australan Steve Martin, který nahradil veleúspěšného "Tondu" Westa, jenž odešel do MotoGP k továrnímu týmu Kawasaki. Dle prvních reakcí jezdců bylo možno usuzovat, že jsou s průběhem testů i brněnskou tratí spokojeni.
Kromě testů proběhla v prostorách boxů tisková konference k chystanému brněnskému závodu World Superbike. Největší zájem vzbudil Troy Corser a Max Biaggi, který dnes v Brně slaví své 36.narozeniny. Svou pozornost si ovšem zajistili i dva čeští jezdci, kteří se této konference zúčastnili – Jakub Smrž (Scuderia Caracchi Ducati) a Ondra Ježek (Gold Fren Team Erinac).
PRO MOTOCYKLOVÉ FANOUŠKY, KTEŘÍ SE DO BRNA CHYSTAJÍ NA ZÁVODY WSBK, JE PŘIPRAVENO PARKOVÁNÍ MOTOCYKLŮ ZDARMA VEDLE TRIBUN C A D UVNITŘ AREÁLU. V PÁTEK JE VSTUP DO CELÉHO AREÁLU VČETNĚ PADDOCKU ZDARMA. VE STANU CORONY EXTRA BUDE PROBÍHAT OD 16 HODIN AUTOGRAMIÁDA PŘEDNÍCH JEZDCŮ SERIÁLU. VSTUPENKY NA ZÁVODY JSOU V PŘEDPRODEJI V SÍTI TICKETSTREAM V CENÁCH OD 240.- KČ (www.ticketstream.cz)
Nejlepší dosažené časy 1. dne testování
Noriyuki Haga 2’01’’0
Troy Bayliss 2’01’’5
James Toseland 2’01’’9
Yukio Kagayama 2’02’’2
Troy Corser 2’02’’3
Lorenzo Lanzi 2’02’’5
Max Biaggi 2’02’’9
Regis Laconi 2’03’’2
Roby Rolfo 2’03’’5
Fonsi Nieto 2’03’’7
---------------------
Broc Parkes 2’05’’2
Kenan Sofuoglu 2’05’’3
Vesa Kallio 2’06’’0
Sebastien Charpentier 2’06’’0
Steve Martin 2’06’’1
Fabien Foret 2’06’’2
Barry Veneman 2’06’’4
Pere Riba 2’06’’7





Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist