V Brně celkem se 7 Čechy

Přesně za týden budeme mít před sebou první tréninkový den na Masarykově okruhu v Brně. Po dlouhé době se na domácím okruhu představí celkem 7 českých jezdců a to jak stabilních pilotů, tak i s wild card.

Kapitoly článku

SUPERBIKE

V nejprestižnější kubatuře superbiků je přihlášeno celkem 24 pilotů včetně našeho jezdce Jakuba Smrže z týmu Liberty Racing a jeho týmového kolegy Maxime Bergera. Pokud nebude startovat jejich další týmový kolega Sylvain Guintoli, tak samozřejmě uvidíme minimálně o jednoho jezdce méně. Otazníkem je totiž rovněž start týmu Grillini Progea, kde naposled závodil Ital Norico Brignola, ovšem v Aragonu pak za ně testoval i Maďar Imre Toth.
S divokou kartou zde uvidíme dalšího Maďara Viktora Kispatakiho s Hondou, který vloni na Masarykově okruhu jako první maďarský pilot v historii superbikového šampionátu bodoval. Kompletní startovní listinu superbiků si můžete přečíst zde.

STK 1000 ccm

Velké stocky by měly mít na startovním roštu celkem 27 jezdců, včetně dvou Čechů na wild card, tedy Ondru Ježka (SK Energy) s motocyklem Ducati 1098R a Jana Halbicha (Team Jan Halbich) s motocyklem Kawasaki ZX-10R. Další dvě divoké karty dostali pro Brno Francouz Adrien Protat (FP Racing-Kawasaki ZX-10R) a Fin Eeki Kuparinen (Motomarket Racing-BMW S1000 RR). Zde je potom kompletní startovní listina FIM Cup Superstock 1000 ccm, ve které nebudou chybět ani dva piloti ze slovenského týmu SK Energy Tomáš Svitok a Ital Marco Bussolotti.

Supersport

36 jezdců je přihlášeno k závodu supersportů. Kromě cizích pilotů v českých týmech, jakou jsou celkem tři Francouzi Fabien Foret a Romain Lanusse (Kawasaki Intermoto Racing), Valentine Debise (SMS Racing Honda) a Maďar Gábor Talmacsi (ProRace Honda).
Vy ale budete moci všichni fandit i jezdci s wild card se startovním číslem "15" Viktoru Duškovi na Yamaze YZF R6, který pojede za DRT Racing Team.

Další divoké karty obdržel tým Dolce Moto s jezdcem Sanurasem Pladasem (Yamaha YZF R6), Rakušan Stefan Kerschbaumer se stejným motocyklem, Ital Andrea Agnelli s Kawasaki ZX-6R v týmu Puccetti Racing Kawasaki Italia a dva jezdci úplně nového týmu MSD R-N Racing Team India, kteří by se měli představit s motocykly Kawasaki ZX-6R. Jezdci se jmenují Dan Linfoot a Florian Marino. A zde se můžete podívat na kompletní brněnskou startovní listinu supersportů.

STK 600 ccm

V malých stocích budeme mít rovněž svého zástupce, kterým bude jezdec s wild card Jiří Klejch z týmu Montáže Brož Racing, který pojede s motocyklem Yamaha YZF R6. Mezi 30 přihlášenými jezdci je i Slovák Lukáš Jasenský jako náhradník za stále zraněného svého krajana Tomáše Krajčího v týmu TK Racing Slovakia. Kromě nich se ve 30 členném startovním poli objeví ještě další tři piloti s wild card Luca Savadori z Itálie a dva Chorvati Tedi Basic a Renato Novosel. A tady je provizorní startovní listina malých stocků.

Coppa dei due Paesi

V Brně ale uvidíme i závod "Coppa dei due Paesi", a i zde jsou mezi 22 přihlášenými piloty dva Češi: Patrik Vostárek z týmu Motopower s motocyklem Honda CBR600 RR a Michal Prášek, který pojede Yamahu R6 ve stáji Roháč&Fejta Motoracing.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist