V Barceloně skončil Davies, Lowes a Sykes v nemocnici

Závodní víkend v katalánské metropoli Barceloně byl bolestivý pro jezdce, kteří okusili tvrdost dráhy okruhu Catalunya. Bohužel jen v třídě Superbike museli tři z nich vyhledat ošetření v nemocnici. Jednalo se o jezdce Kawasaki Alexe Lowese, jezdce Ducati Chaze Daviese a jezdce BMW Toma Sykese. Společným jmenovatelem byla kolize se soupeřem.

Ve sprintovém závodu superbiků Tissot Superpole havaroval Chaz Davies (Team GoEleven) po kolizi s Francouzem Lucasem Mahiasem. Byly vyvěšeny červené vlajky a závod zastaven. Francouz odešel z místa pádu po svých a nakonec i dojel do boxů s lehce poškozenou Kawasaki, problém byl na straně Velšana. Nejdřív byla informace o zranění páteře, ale až v nemocnici se ukázalo, že to jsou dvě zlomená žebra a přes noc zůstal na pozorování.

Hned v úvodu druhého hlavního závodu superbiků havaroval po kontaktu s Leonem Haslamem Brit Alex Lowes (Kawasaki Racing Team) tak nešťastně, že ho již ležícího na zemi trefil jeho rotující motocykl a hodil přímo pod kola jedoucího Lachlana Epise. Už to vypadalo, že došlo ke zranění dolních končetin, ale byla to bolest pravého zápěstí, která Lowese přinutila jít do nemocnice. Tým to podrobněji v tiskové zprávě nijak blíže nekomentoval.

Ve druhém kole došlo ke kontaktu mezi Tomem Sykesem (BMW Motorrad WorldSBK Team) a Lucasem Mahiasem (ten do závodu startoval poslední, trest za incident s Daviesem), který byl v neděli už podruhé při nehodě se zraněním. Sykes zůstal v místě nehody ležet, závod zastavily červené vlajky a na trať vyjela sanita rychlé zdravotní pomoci. Brit byl převezen do nemocnice s otřesem mozku, ale ani jeho tým stav závodníka nijak podrobně nespecifikoval. Marc Bongers (BMW) uvedl: „Jde nám hlavně o to, aby byl Tom v pořádku. Je při vědomí, komunikuje a v současné době je v nemocnici (neděle) na další kontroly. Držíme mu palce ať z celé nehody vyvázne relativně bez zranění.“

Tom Sykes vyhrál v Barceloně pole position na startu prvního závodu a závodu Tissot Superpole.

Jelikož je další podnik světového šampionátu MOTUL FIM Superbike World Championship už o nadcházejícím víkendu, je docela možné, že všichni tři jezdci budou v Jerezu chybět.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
fomax přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist