V Austrálii také bez Tamady

Po zraněném Brocu Parkesovi a Lucovi Scassovi nepojede úvodní závod na okruhu Phillip Island ani Japonec Makoto Tamada.

Superbikový tým "Pro Ride Honda" s jezdcem Makoto Tamadou vynechá úvodní závod letošní sezóny v Austrálii. "Jsem hodně zklamán, že nepojedeme při letošní premiéře na Phillip Islandu. Rozhodnutí týmového šéfa Marca Nicotariho je ale správné. Jsme nový tým a neměli jsme dost času k přípravě", řekl zklamaný Tamada.  


Týmový manažer Marco Nicotari k neúčasti v Austrálii pak řekl: "Naše neúčast v Austrálii má čistě logistické důvody a doufáme, že v Portimao budeme na startu".

Jestli je tento důvod věrohodný, se ukáže v příštích týdnech. Faktem je, že Tamada by nastoupil do závodu v portugalském Portimao bez jediného testu a také se musíme podívat o rok zpět, kdy po úvodních testech se Španělem Gregoriem Lavillou neabsolvoval tento tým v sezóně 2009 ani jeden závod a týmový manažér Marco Nicotari odmítl při neoficiální prezentaci týmu uvést žádné finanční podrobnosti a ani sponzory. 

V roce 2009 byly ze strany Nicotariho nejdříve odřeknuty oba úvodní závody v Austrálii a v Kataru a vzápětí byla celá stáj uzavřena!


V Austrálii bude rovněž chybět italský tým Supersonic Ducati Racing s italským pilotem Lucou Scassou - i ten by se měl objevit až na startu druhého závodu v Portimao.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist