V Austrálii by Melandri ještě jednou rád vyhrál

Zkušený italský závodník Marco Melandri letos absolvuje svoji čtvrtou sezonu v mistrovství světa produkčních motocyklů, kde od roku 2011 závodí v třídě Superbike. Tendence jeho umístění je v jednotlivých ročnících mírně sestupná, protože v premiérovém roce byl na Yamaze druhý a s BMW v roce 2012 třetí a loni čtvrtý.

V nadcházející sezoně pojede Marco Melandri v sedle motocyklu RSV4 od italské Aprilie, jenž loni vyhrála v třídě Superbike soutěž výrobců a možná také proto jsou Italovy ambice a očekávání poměrně dost vysoké.

Melandri by totiž už v únoru rád na Phillip Islandu slavil první místo, čímž by na jihoaustralském okruhu poprvé vyhrál v superbicích a zároveň by dosáhl zajímavé série vítězství, počínaje jeho triumfy ze seriálu Grand Prix. V Austrálii byl Melandri na nějakou dobu posledním jezdcem, který na Phillip Islandu vyhrál závod královské kubatury, protože od roku 2007 tam s šesti prvenstvími v řadě kraloval domácí Casey Stoner.
V rozhovoru pro worldsbk.com Marco Melandri na toto téma uvedl: „Phillip Island je jeden z nejlepších okruhů mé závodní kariéry. Vyhrál jsem tam závody mistrovství světa tříd do 125ccm, 250ccm, MotoGP a v roce 2012 byl druhý v závodu mistrovství světa superbiků. Těším se, že tam získám skvělý výsledek na Aprilii.“

„Zaměřili jsme se na elektroniku ve snaze zlepšit motorovou strategii a distribuci výkonu. Rovněž ještě musím lépe motorku pochopit a stoprocentně poznat,“
pokračoval Melandri, jemuž loni nevyšel závěr sezony, respektive poslední podnik v Jerezu, protože tam bojoval se zraněným kotníkem, prohrál parádní bitvu o vítězství s Eugene Lavertym, poslední závod roku vůbec nejel a nakonec musel na operaci.
Ohledně zranění Melandri závěrem uvedl: „S kotníkem je to mnohem lepší. Pro mě je to správný způsob jak začít pracovat, protože kotník nemusím příliš namáhat a léčba tak může probíhat postupně. V tomto směru jsem hodně spokojený a věřím si.“

V průběhu tříleté kariéry jezdce mistrovství světa superbiků startoval Marco Melandri v osmasedmdesáti závodech, třináct z nich vyhrál, sedmnáctkrát byl druhý a osmkrát třetí. Prozatím jen jednou vyhrál kvalifikaci a startoval z pole position.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist