V Austrálii body, ale ...

Tomáš Mikšovský dokázal i ve svém druhém závodě Mistrovství světa Supersport bodovat, spokojen se svým výkonem však není.

Až osmnácté místo si zajistil Tomáš Mikšovský pro start závodů Mistrovství světa Supersport, když se mu v kvalifikacích nedařilo a jeho jízdu ovlivnilo stále více se prokluzující zadní kolo. Do nedělního závodu tak šel Tomáš s jediným cílem - dobře odstartovat a pokusit se držet v přední skupině co nejdéle.
Po deštivém Warm Upu, který pro Tommyho znamenal 12. místo, nastoupil Tomáš Mikšovský ke svému druhému závodu světového šampionátu čtyřtaktních šestistovek. Start z páté řady nevyšel jezdci se startovním číslem 58 dle jeho představ, a tak nezbývalo, než riskovat v prvních kolech. Ta také Tommymu přinesla postup výsledkovou listinou, když již na konci druhého kola figuroval při průjezdu cílem na třináctém místě. Pak však přišel nájezd do ostré pravotočivé zatáčky, při které se zablokovalo řízení jeho Hondy. Rychlé povolení brzdy znamenalo zároveň nedobrždění do zatáčky a následný výjezd mimo trať. Tomáš se dokázal rychle na okruh vrátit, přesto již byla skupina, se kterou do té doby jel, nenávratně pryč.
Tomáš se vrátil na patnáctém místě, během dalších kol pak odstoupili ještě dva jezdci a tak se Tomáš Mikšovský dočkal dalších bodů, když cílem závodu projížděl na třinácté pozici. Tři získané body zařadily Tommyho na celkové třinácté místo, kde má na svém kontě nyní celkem sedm bodů.
Tomáš Mikšovský:
Start se mi nepovedl zrovna ideálně, moje představa byla zcela jiná. Snažil jsem se to pak během prvních kol dohnat, což se mi i trochu povedlo. Dostal jsem se na třinácté místo, kde jsem bojoval především s Davidem Garciou a jeho Kawasaki. Pak se mi ovšem na brzdách v náklonu před ostrou pravou zatáčkou zamkla řidítka a já musel povolit brzdu. Do zatáčky jsem už nedobrzdil. Vyjel jsem mimo trať a ztratil kontakt s Garciou. Pak už to nebylo ono. Závod se konal ve velmi silném větru, který nám všem hodně komplikoval jízdu. Jsou to opět hodně lacino získané body, rozhodně z Austrálie neodjíždím zrovna spokojen. Musím se ještě na této motorce hodně co učit, musím to stále pilovat. Teď přijde série okruhů které znám, snad se mi tam podaří lépe nastavit podvozek. Každopádně bych chtěl poděkovat celému týmu, který na mojí motorce nepřestával pracovat. Byl to těžký víkend a můj dík za něj by měl patřit především jim - členům týmu KL Intermoto Czech Republic.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist