V Aragonii zahájily zimní přípravu týmy SBK

Sezona mistrovství světa superbikových motocyklů skončila jen nedávno, ale práce jednotlivých týmů tím nekončí, protože začíná další neméně důležitá část a tím jsou zimní testy. Některé týmy již oznámily plán testů před nadcházejícím ročníkem 2016 a ty samozřejmě míří na okruhy, kde jsou příznivé povětrnostní podmínky – MotorLand Aragón a Jerez.

Už tento týden nastupuje v Aragonii tým Ducati a Kawasaki, aby testoval novou techniku pro rok 2016 ve dvoudenním testu (27. a 29.10.2015). Tom Sykes bude se svým týmem pracovat na těch úplně posledních zlepšeních a je to takový překlenovací test mezi letošním ročníkem a tím nadcházejícím, protože definitivní přechod na zbrusu novou Ninju ZX-10R 2016 bude až o něco později. Testu se nezúčastní Jonathan Rea, který v těchto dnech očekává narození druhého potomka.

Tým Kawasaki Racing pokračuje v dalším testování v Jerezu (3.-4.11. 2015), kde společně s nimi vyjede na dráhu stáj Yamahy s jezdci Alexem Lowesem a Sylvainem Guintolim.

Později v listopadu (16.-17. 11. 2015) absolvují test jezdci Hondy, kteří zamíří do Aragonie na okruh MotorLand Aragón. První jízda v sedle Superbiku Hondy CBR1000RR Fireblade SP čeká na Nicky Haydena, který ještě dnes závodí v seriálu Grand Prix. Američan bude testovat společně s novým týmovým kolegou Michaelem van der Markem.

Krátce před zákazem testování budou týmy výrobců Ducati, Honda, Kawasaki a Yamaha ještě jednou společně testovat koncem listopadu (25.-27.11. 2015) na jihošpanělském okruhu v Jerezu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist