V Aragonii testují jezdci a týmy WSBK, Davies byl první den nejrychlejší

První den dvoudenního testu světového šampionátu MOTUL FIM Superbike World Championship ve španělské Aragonii byl ve znamení chladnějších teplot, jenž ale jezdcům nezabránily, aby pokračovali v testování nových dílů, nastavení nebo elektroniky. V pondělí zajel na okruhu MotorLand Aragón nejrychleji Chaz Davies, jezdec stáje GoEleven. Test pokračuje v úterý druhým, závěrečným dnem.

Velšan Chaz Davies (Team GoEleven) testuje v sedle Ducati Panigale V4 R, což je motorka s níž závodil v předchozích letech jako člen tovární stáje. Nyní je jezdcem privátního týmu, ale s jeho zkušenostmi a talentem je, jak vidíme, schopen dosáhnout vysoko. V pondělí Davies nastavil maximum na 1'49,878 sekundy a byl nejrychlejší. Během dne pracoval na vyvážení podvozku a nastavení elektroniky.

Druhý čas v pořadí má na kontě zástupce továrny Ducati, jímž je Michael Ruben Rinaldi (Aruba.It Racing – Ducati), který vlastně Daviese v týmu Aruba.it letos nahradil. Rinaldi je rovněž rychlý, což dokazují jeho výkony nejen v letošní předsezonní přípravě, ale také výsledky poslední sezony. Ital měl pád ve dvanácté zatáčce, který se naštěstí obešel bez zranění.

S třetím časem v pořadí je Scott Redding (Aruba.It Racing – Ducati), který byl také posledním jezdcem s časem pod minutu a padesát sekund. Pětici nejrychlejších uzavřela dvojice Garrett Gerloff (GRT Yamaha WorldSBK Team) a Tito Rabat (Barni Racing Team), který opět patřil mezi ty nejpilnější jezdce. Mistr světa Moto2 z roku 2014 zajel během dne celkem 91 kol.

V testu chybí Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha with BRIXX WorldSBK), který pokračuje v izolaci, jelikož byl během testu v Barceloně pozitivně testován na Covid-19. V sedle Turkovy Yamahy testoval Niccolo Canepa, který dosáhl na desátý čas dne. Andrea Locatelli (Pata Yamaha with BRIXX WorldSBK) byl šestý nejrychlejší. Během chladného dopoledne netestoval, na dráze byl odpoledne a stačil nastavit 51 kol. Ve čtvrté zatáčce měl pád, ale test dokončil v sedle náhradní motorky.

Test MOTUL FIM Superbike World Championship – 1.den (Top10)
Pondělí, 12.4.2021 – MotorLand Aragón (SPA)

1 – Chaz Davies (Team GoEleven) – 1’49.878 – 63 kol
2 – Michael Ruben Rinaldi (Aruba.It Racing – Ducati) – ’49.947 – 70 kol
3 – Scott Redding (Aruba.It Racing – Ducati) – ’49.989 – 64 kol
4 – Garrett Gerloff (GRT Yamaha WorldSBK Team) – 1’50.527 – 52 kol
5 – Tito Rabat (Barni Racing Team) – 1’50.740 – 91 kol
6 – Andrea Locatelli (Pata Yamaha with BRIXX WorldSBK) – 51 kol
7 – Axel Bassani (Motocorsa Racing) – 1’51.482 – 68 kol
8 – Kohta Nozane (GRT Yamaha WorldSBK Team) – 1’51.711 – 60 kol
9 – Christophe Ponsson (Alstare Yamaha) – 1’53.348 – 50 kol
10 – Niccolo Canepa (Pata Yamaha with BRIXX WorldSBK) – 1’53.685 – 36 kol
...

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist