V Algarve zajel druhý den nejrychleji Chaz Davies

Také druhý den privátního testu týmů WorldSBK v Portugalsku byl nejrychlejší jezdec Ducati Chaz Davies, který v neděli jako jediný překonal hranici minuty a dvaačtyřiceti sekund. Druhý čas nastavil Eugene Laverty a třetí byl jeho týmový kolega Lorenzo Savadori. Některé týmy začátkem února absolvují test v Jerezu a pak už se všichni přestěhují do Austrálie na Phillip Island.

Na dráze portugalského okruhu v Portimau nenašel přemožitele Chaz Davies (Aruba.it Racing-Ducati SBK Team), který byl nejrychlejší také druhý den s kolem 1'41,813 sekundy. Necelé dvě desetiny ztratil na Velšana irský závodník Eugene Laverty (Milwaukee Aprilia Team), jemuž se daří úspěšně zvyšovat tempo. Výborně si vede také jeho týmový kolega Lorenzo Savadori (Milwaukee Aprilia Team). Ital zajel maximum na 1'42,043 sekundy a na Ira ztratil jen jednačtyřicet tisícin.

První pětici nejrychlejších uzavírá dvojice britských závodníků, čtvrtý Leon Haslam, který o víkendu výjimečně testoval Kawasaki pro Puccetti Racing, a pátý Leon Camier (MV Agusta Reparto Corse), který byl s maximem na 1'42,339 sekundy o 0,526 sekundy pomalejší. Časy do jedné sekundy na prvního zajeli šestý Alex Lowes (Pata Yamaha Official WorldSBK Team) a sedmý jeho nový týmový kolega Michael van der Mark (Pata Yamaha Official WorldSBK Team).

Italský závodník Ducati Marco Melandri (Aruba.it Racing-Ducati SBK Team) byl s časem 1'43,344 sekundy devátý v pořadí a na svého týmového kolegu ztratil jednu a půl sekundy. Technické problémy měli u Hondy, takže Nicky Hayden (Honda World Superbike Team) skončil s jedenáctým časem 1'43,492 sekundy.

Jak ale na tom jsou jednotliví jezdci a jejich technika nám blíže napoví až dvoudenní oficiální test na Phillip Islandu, který je v termínu 20.-21.února 2017.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist