V Algarve bude testovat "juniorský" tým

Zítra začínají v Portimau testy superbikových týmů na příští rok. Za náš tým Effenbert Liberty Racing budou ale testovat pouze potencionální jezdci "juniorského" týmu, kteří jsou v hledáčku šéfů tohoto týmu.

Testovat rozhodně nebude staronový člen týmu Effenbert Liberty Francouz Sylvain Guintoli, který přes nabídku od britské superbikové stáje Crescent Suzuki, podepsal včera novou smlouvu s naším pražským týmem. V Portimau je sice přítomen i Jakub Smrž, ale ani on se k zítřejšímu testování nechystá.
"Jde nám o test nových potencionálních kandidátů na dvě volná místa v našem juniorském týmu", řekl po návratu z Portugalska našemu webu obchodní ředitel Roberto Bocchiola a také nám jména kandidátů hned prozradil: "Jsou to Francouz Maxime Berger a Španěl Santiago Barragan. Třetím je potom Kanaďan Brett McCormick. Bohužel nedoléčené zranění z Magny Cours vystavilo "STOP", Australanovi Marku Aitchisonovi, který je z toho hodně smutný, ale svou šanci ještě dostane.".

Původně se uvažovalo i o italském jezdci Danilo Petruccim, který ale dal přednost závodění v MotoGP, kde pojede za tým ex-šéfa Aprilie Giampiera Sacchiho v týmu Iodaracing s motocyklem Suter-BMW v kubatuře Moto1/CRT.

Představme si tedy kandidáty na dvě volné sedačky našeho týmu Effenbert Liberty Racing:

Francouz Maxime Berger - letos jezdil za stáj Supersonic a včera dojel 1x jako 7. a 1x 10.
Španěl Santiago Barragan - loňský mistr Evropy litrových stocků.
Australan Mark Aitchison - letos za tým Pedercini, naposled před zraněním 9. v Imole.
Kanaďan Brett McCormick - včera 10. v STK 1000 ccm, dnes při novinářských testech zajel s Checovou motorkou čas 1.47! a je jinak testovacím pilotem Pirelli.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist