Úspěšný test nové superbikové Kawasaki

Tom Sykes a Loris Baz testovali v pondělí a v úterý novou verzi motocyklu Ninja ZX-10R na okruhu Ricarda Torma u Valencie.

Kawasaki Racing tým testoval v pondělí a včera na nově vyasfaltovaném okruhu Ricarda Torma ve Valencii s novou verzí motocyklu na rok 2013: "Rychlé časy přišly jakoby úplně lehce a hned první den jsme tak byli hodně rychlí.", řekl Tom Sykes, který zajel hned v pondělí velmi rychlý čas 1:32.8 minuty. Bohužel v úterý odpoledne začalo pršet a test musel být předčasně ukončen.

Jen pro zajímavost, nejrychlejší kolo na okruhu mezi jezdci na superbikových motocyklech drží z roku 2009 Spies Ben na Yamaze časem 1'33.270, zatímco oficiální rekord patří superbikové legendě Japonci Nori Hagovi s Ducati rovněž z roku 2009 a ten má hodnotu 1'34.618.
Přes úterní déšť byl britský vicemistr světa velmi spokojen: "Nashromáždili jsme důležitá data a vývoj motocyklu Ninja ZX-10R tak může dále pokračovat. Bylo to příjemnější než minule, ačkoliv jsme si okruh museli dělit s jezdci na malých motocyklech, kteří ale na některých místech jedou plně jinou stopu, takže se vyskytlo i několik zatáček, kde nebylo dostatek gripu.".

Sykes byl spokojen i s novými 17´´ pneumatikami: "Dle mého názoru a také dle Kawasaki fungovaly opravdu dobře. Jsou rychlé a konstantní. Celkově jsem velmi spokojený s tím, co jsme doposud při testování dokázali."
Druhý jezdec továrního týmu Loris Baz zajel své nejrychlejší kolo za 1:33.4 minuty a celý test komentoval následovně: "Test byl velmi dobrý a proběhl hodně pozitivně. Pouze bylo na škodu, že v úterý odpoledne pršelo, neboť jsme chtěli ještě vyzkoušet některé další věci. Myslím si, že mám rezervu 0,5 sekundy a že tedy mohu jet ještě rychleji. Vývoj nového motocyklu probíhá správným směrem, takže je vše hodně pozitivní".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist