Úspěšný Aoyamův začátek

S velkým napětím očekávaný debut Japonce Hiroshiho Aoyamy se během prvního závodního superbikového víkendu skončil úspěšně, poslední historický mistr světa dvěstěpadesátek opouštěl Australii jako suverénně nejlepší nováček a s hrstí plnou světových bodů.

S novým motocyklem CBR 1000RR Fireblade, který mu připravil jeho tým Honda World Superbike, získal v japonské Chibě narozený Hiroshi Aoyama celkem 15 bodů, když dojel jednou osmý a jednou devátý. Ale co bylo daleko důležitější: různé problémy, které měl ještě v kvalifikaci, se mu podařilo v závodních jízdách vyřešit. Ze startovního roštu - kde stál až ve čtvrté řadě jako 16. (v kvalifikaci se umístil na 17. pozici, ale zraněný Davies do závodu neodstartoval) - vyjel "Hiro" do obou nedělních bojů o body s měkkými gumami a hned ve svém prvním superbikovém závodě dojel v Top-10. Do druhé jízdy změnil nepatrně setup své Hondy a prakticky stejný výsledek se mu podařil i v závodě druhém.
"Myslím si, že můj první superbikový závodní víkend nebyl zas tak úplně špatný. V pátek jsme rozhodně neměli vůbec lehký začátek, neboť jsem nejen lehce upadl, ale měli jsme i jiné problémy. To nám pochopitelně vůbec nepomohlo k tomu, abychom zrychlili a ačkoliv jsme zkoušeli různé varianty nastavení, ta jsme se nezlepšili. V závodě jsem naopak dojel jako osmý a devátý dvakrát v Top-10 a to zas nebylo tak špatné. Byl to tvrdý závodní víkend, ale neskončil vůbec špatně.
Už se těším na další závod do Imoly, kde jsem ještě nikdy nezávodil, takže pátek bude hodně tvrdý. Nyní jsme měli měsíc čas náš motocykl ještě vylepšit, a pokud najdu ještě lepší pocit jízdy na biku, tak budu moci více přitlačit. Takže se současnou situací, jak vše probíhá, jsem opravdu spokojený, není to totiž vůbec špatné",
říkal po svém debutu ex-pilot MotoGP a jediný Japonec ve startovním poli superbiků Hiroshi Aoyama.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist