Úspěšná kvalifikace pro Intermoto

Poprvé v historii se postaví jezdec týmu Intermoto Czech Klaffi do druhé řady startovního roštu mistrovství světa supersport.

Vynikajícího úspěchu dosáhl při kvalifikaci na pátý závod mistrovství světa supersport v anglickém Silverstonu nový jezdec českého týmu Intermoto Czech Klaffi Matthieu Lagrive. Při svém debutu v novém týmu dokázal zajet skvělý šestý kvalifikační čas a do zítřejšího závodu bude startovat ze druhé řady.
Josef Kubíček - manažer týmu
Matthieovo šesté místo je naprosto skvělé, tak vpředu v takovéto konkurenci náš jezdec ještě nebyl. Jsme šťastni, že Matt potvrdil svoje schopnosti, které už naznačil při testech v Brně. Willy statečně bojuje se svou nedoléčenou zlomenou klíční kostí. Vždy v úvodu tréninku zajede několik dobrých časů, pak ale rostoucí bolesti mu neumožňují pokračovaní.
Matthieu Lagrive (6. místo - 1:31,692)
Se druhou startovní řadou jsem velmi spokojen. Podmínky tady na okruhu jsou opravdu děsné. Slabý déšť střídá silný, jen včera odpoledne jsme jeli na osychající trati. Patnáct minut před koncem jsem dokonce vedl. V té době jsem zajel do boxů pro novou pneumatiku a předstihlo mě pět jezdců. Když jsem se chtěl vrátit na trať, začalo opět lehce pršet a já už neměl šanci se zlepšit. Dnes ráno jsem si spravil chuť a volný trénink vyhrál. Odpolední mokrá kvalifikace již sloužila pouze k doladění motocyklu. Já mám sice vodu rád, ale to co je tady na Silverstonu už je příliš.
William de Angelis (34. místo - 1:35,544)
Věděl jsem, že se zlomenou klíční kostí to bude těžké. V každém tréninku absolvuji čtyři, pět kol naplno, ale dál už to nejde. Proto jsem se po konzultaci s lékaři v Clinica Mobile rozhodl zítřejší závod vynechat.
Výsledky kvalifikace na okruhu Silverstone
1.- Sebastian Charpentier (FRA-Honda) 1:30,516
2.- Kevin Curtain (AUS-Yamaha) 1:30,711
3.- Broc Parkes (AUS-Yamaha) 1:31,001
4.- Pere Riba (SPA-Kawasaki) 1:31,492
5.- Massimo Roccoli (ITA-Yamaha) 1:31,657
6.- Matthieu Lagrive (FRA-Honda) 1:31,692
----------------------------------------------------------
34.- William de Angelis (RSM-Honda) 1:35,544

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist