Týmy WorldSBK nebudou letos v Argentině závodit

Argentinský podnik na okruhu v San Juan, jehož termín měl být v říjnu letošního roku, letos nakonec nebude, protože se odkládá na rok 2021. Dnes o tom informovali tiskovou zprávou zástupci vlády Sant Juan, Grupo OSD, FIM a Dorna WSBK Organization. Tento podnik není zrušen, je odložen na příští rok, takže v San Juan budou závody WSBK o rok déle než se podle smlouvy původně plánovalo.

Samozřejmě důvodem odkladu je situace ohledně Covid-19 a problémům spojených s cestováním do Argentiny. Dle zástupců jednotlivých organizací se hledaly možnosti jak celou akci uskutečnit, nakonec došlo k rozhodnutí argentinský podnik odložit do roku 2021.

„Je velká škoda, že nemůžeme na jeden z nejzajímavějších podniků sezony,“ uvedl Gregorio Lavilla, ředitel Dorna WSBK Organization. „Zdraví a bezpečí je na prvním místě a společně s omezeními v cestovním ruchu, komplikacemi s logistikou a nejistotou co nastane do budoucna jsme bohužel nedokázali najít řešení, které by uspokojilo potřeby všech. Těšíme se na to, že Argentinu a San Juan přivítáme zpět v kalendáři 2021 a Argentinští fanoušci tak budou moci znovu povzbuzovat své hrdiny.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist