Tým Yamaha SSP testoval v Magny Cours

Na francouzském okruhu Magny Cours absolvoval v tomto týdnu supersportový tým továrny Yamaha testování, které proběhlo především za mokrých podmínek.

Yamaha World SSP Team s jezdci Brocem Parkesem a Tommy Hillem absolvoval dvoudenní testování na okruhu Magny Cours. V rámci oficiálního testu týmů World Endurance, které se v Magny Cours připravovaly na blížící se závod Bol d´Or, si tovární tým Yamahy vyzkoušel především mokré nastavení svých motocyklů, když ve Francii prakticky celý testovací program pršelo. Permanentního jezdce týmu Broca Parkese doplnil Brit Tommy Hill, který ovšem testoval pouze první den, protože poté se musel vrátit zpět na britské ostrovy, kde ho čekají závazky vůči tamnímu superbikovému šampionátu.
Broc Parkes
Počasí změnilo naší cíle pro tento test, zaměřili jsme se tedy na mokré nastavení. Měl jsem několik dobrých zážitků na této dráze. Počasí bylo špatné a navíc byl na dráze celkem provoz. Ovšem myslím si, že pokud zde bude v říjnu pršet, máme na to nalezené dobré nastavení. Po mém vítězství na Brands Hatch se již nemůžu dočkat dalšího závodu, zvláště pak když se jedná o domácí závod mého týmu.
Tommy Hill
Po letním přerušení bylo dobré opět pracovat s týmem a vrátit se na tento motocykl. Magny Cours je pro mě nový okruh a tak bych zde raději jezdil za sucha, ale to se nepovedlo. Motocykl vypadal dobře, tak jak jsem si ho pamatoval z Brands Hatch. Také jsem měl nějaký čas na učení jak používat elektroniku tohoto motoru. Bylo to poprvé, kdy jsem jí používal a zvláště za mokra to bylo dobré. Byl jsem rád, že jsem mohl opět tak těsně spolupracovat s Pirelli a týmem Yamahy. Uvážím li v jakých povětrnostních podmínkách to vše probíhalo, musím říci že cítím pokrok.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist