Tým MS Racing v Magny Cours

Ve francouzském Magny Cours na okruhu Nevers se konal letošní poslední závod série World SBK.

Poslední závod v letošní sezóně pro jihočeský tým MS Racing. Matěj Smrž celkově na 11. místě se ztrátou 7 bodů na desátého Mähra a Barry Burrell nováčkem této třídy s jedním bodem na kontě. Matěj může být nejlépe 10. a nejhůře 12. V obou případech bude tým domů odjíždět spokojený.
Matěj Smrž: /11. místo v závodě/ celkově v STK1000 12. místo
„Byl to letos můj poslední závod a proto jsem se snažil udělat vše proto, abych dobře rozloučil se sezónou. Od začátku víkendu jsem se cítil velice dobře a vše se vyvíjelo perfektně. Po celou dobu jsme s mým týmem usilovně pracovali na motorce a úplně změnili nastavení z minulé sezóny k lepšímu. Do závodu jsem startoval z desátého místa což nebylo vůbec špatné. Zajímal mě pouze Badovini a Mähr. Badovini bohužel pro mě závod vyhrál a tak mě v celkovém pořadí přeskočil. S Mährem jsem celý závod bojoval o desáté místo, ale bohužel jsem na něj nestačil. V celkovém hodnocení jsem tedy klesl na 12. místo a také tak pro letošní rok skončil. Na druhou stranu s letošní sezónou mohu být opravdu spokojený. Oproti loňské jsem spolu s mým týmem udělal spoustu práce a mé výsledky a počínání na závodní dráze se hodně změnily. Chtěl bych tak všem členům týmu MS Racing a všem ostatním lidem, kteří pro mě usilovně pracovali a podporovali mě, velice poděkovat.
Barry Burrell: /29. místo/ celkově v STK1000 34. místo
„Během tréninků jsem udělal na mém motocyklu hodně změn a ke konci letošní sezóny jsem si dokázal vybojovat mé nejlepší postavení na startu a to 21. místo. Závod se vyvíjel dobře, byl jsem už na 16. místě a bojoval ve skupině, která sahala na bodovaná místa. Pak přišel problém s motorem a nedokázal jsem nic jiného, než závod dokončit na posledním místě. V mé první sezóně na litrovém stocku jsem si vyzkoušel spoustu nového a i když jsem za celý rok dokázal vybojovat pouze jeden bod, se sezónou a mým působením jsem vcelku spokojený. S takovými výsledky na příští rok rozhodně nepočítám, proto na sobě hodlám pracovat a doufám, že s týmem MS Racing v sezóně další dokážu více.“
Tým MS Racing tak letos skončil své působení ve světovém šampionátu Superstocků o objemu 1000ccm. Už v tomto momentě se připravuje projekt pro nadcházející sezónu 2008, kde by se měl náš tým opět představit ve třídě FIM Cup Superstock 1000 ve stejném složení. Český jezdec Matěj Smrž a Angličan Barry Burrell, jedoucí opět na strojích Honda.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist