Tým MS Racing po pátečním programu

Tisková zpráva týmu MS Racing vám přiblíží dění v jihočeském týmu během pátečního programu na okruhu Silverstone.

1. den (STK1000)
Po prvním kvalifikačním tréninku v anglickém Silverstone je umístění jezdců MS Racingu v litrové jakoby pokračováním výkonnosti z posledního závodu v Monze. Matěj 17, Richard 18. Přičemž v dopoledním volném tréninku, který se jel na mokrém okruhu se Richard usadil na čtvrté a Matěj na desáté příčce. Ten však trénoval pouze pět kol neboť přehnal svou snahu a na zmoklém okruhu havaroval. Nutno podotknout ovšem, že měl v té chvíli poleposition a rovněž Richard, až do závěru tréninku, byl jedním z nejrychlejších.
Na suchu se špička ovšem notně zhustí a našim jezdcům , jakoby chyběla špetka oné výkonnosti, aby se prosadili do TopTen.
„ Popravdě jsem docela otrávený počasím, které zde panuje. Nerad jezdím na vodě a už vůbec ne na mokré trati, kde jsem nejel nikdy předtím ani na suchu. Trať je velice pěkná a opravdu hodně technická, jsou zde některé pasáže, se kterými jsem se zatím nesetkal. Po prvním tréninku jsem toho o trati moc nevěděl, jelikož se mi podařilo upadnout už v šestém kole, paradoxně jsem měl v plánu zajet do boxů… V 1. kvalifikaci jsem si tak dal za cíl obkroužit co nejvíc kol (17 měřených, pád a průjezd boxy) a najít ideální nastavení pro další den. Rovněž se mi v půlce tréninku povedlo lehce spadnout v nepochopitelně zavřeném esíčku do cíle, ale pokračoval jsem a pomalu zlepšoval svůj čas. S prozatímní pozicí na startu spokojený být nemohu, proto zkusím zítra něco vymyslet.“ (Matěj)
1. den (STK600)
Naprostou bombou pro tým byl ovšem výkon Barryho Burrella! Již v ranním tréninku dlouho vedla a nakonec obsadil výborné šesté místo. Na rozdíl od našich litrařů však nevychladl ani v suché kvalifikaci a poprvé si v této třídě vyjel provizorní sedmou startovní pozici. Ani čas a ani jeho chuť nevypadá, jako by se o tuto pozici chtěl nechat zítra připravit.
Počasí je naprosto typicky anglické. Pokud neprší, pak může každou chvíli začít a pokud ještě nezačalo, je otázkou proč. Místní „věrní“ tvrdí, že v neděli na závod bude „sanšajn“ – tak uvidíme. Hlavně v litrové třídě máme mnoho co vylepšovat.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist