Tým KL Intermoto ukončil letošní sezónu

Tým KL Intermoto Czech Republic absolvoval ve francouzském Magny Cours závod Mistrovství světa Supersport, kterým pro královéhradecký tým skončila letošní motocyklová sezóna.

Ve francouzském Magny Cours skončil letošní šampionát Mistrovství světa třídy Supersport. Motocyklový tým KL Intermoto Czech Republic nastoupil k tomuto závodu ve složení Suhathai Chaemsap z Thajska a Christian Zaiser z Rakouska. Oba jezdci, kteří se za královéhradecký tým v letošním roce již představili, nastoupili do závodu ze šestnácté, resp. dvacáté pozice.
Zkušenější Chris Zaiser do samotného závodu špatně odstartoval, a když ho v prvním kole předjelo i několik soupeřů, projížděl cílem úvodního kola na 22. místě. Svou ztrátu se pokusil rakouský jezdec rychle napravit, jeho snaha však záhy skončila pádem v jedné z pomalých zatáček. Dobře se vydal do závodu naopak mladý Suhathai Chaemsap, který se po prvním kole posunul na devatenáctou pozici. Ve druhém kole pak přišla jediná chyba, která stála thajského jezdce několik drahocenných sekund. Poté, co se propadl až na 23. místo, se však jezdec z Bangkoku nevzdával. Výbornou jízdou se propracovával kupředu, až se dostal ve dvacátém kole na šestnáctou pozici. Každým následným kolem poté ubíral svou ztrátu na bodovanou pozici, když jeho časy byly o sekundu rychlejší, než časy patnáctého Sami Penny. Jeho snahu o první body z Mistrovství světa však v polovině posledního kola zastavila porucha motocyklu. I přes nedokončený závod ukázal Suhathai svůj potenciál, který nezůstal bez povšimnutí mnoha velmi zkušenějších týmů.
Pro tým KL Intermoto Czech Republic tímto závodem končí letošní sezóna, která přinesla premiérový vstup do světového šampionátu. K absolutnímu konci zbývá pouze závěrečné shrnutí a následné vyhodnocení celého roku 2005. Toto vyhodnocení Vám představíme v některé z nejbližších tiskových zpráv.
Josef Kubíček – manažer týmu
Pro nás tímto končí aktivní sezóna, která přinesla vstup našeho týmu do světového šampionátu. Již zde v Magny Cours však začala jednání o sezóně příští, kterou opět absolvujeme v Mistrovství světa Supersport. V tuto dobu je jisté pouze to, že za nás již nepojede Pawel Szkopek, se kterým jsme nakonec po bouřlivých jednání ukončili spolupráci přátelským stiskem ruky. Za letošní sezónu bych rád poděkoval všem členům týmu KL Intermoto Czech Republic, kteří svou práci po celý rok odváděli s plným nasazením. Také bych rád poděkoval všem našim partnerům, bez kterých by nebylo možné zvládnou takto náročnou sezónu. Jak jsem naznačil, Pawel Szkopek za nás v příštím roce již nepojede. I jemu bych chtěl poděkovat za aktivní přístup. Tomáš Mikšovský byl v závěru sezóny dvakrát zraněný, ovšem i on přispěl do našeho týmu svou velmi tvrdou prací, za kterou mu právem patří dík. V neposlední řadě bych chtěl poděkovat všem našim kamarádům a přátelům, kteří nám na jednotlivých závodech v rámci svých možností aktivně pomáhali. Kdo nás však bude jezdecky prezentovat v příští sezóně není v tuto chvíli jisté. Máme na stole mnoho nabídek a některá dokonce od zvučných jmen. Každopádně je jisté, že se nevzdáváme patriotství a i nadále v našich barvách pojede některý z českých jezdců. V jakém šampionátu ještě nevíme, ale jisté je, že to bude některý ze šampionátu v rámci WSBK víkendu.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist