Troy Corser: Navrátilci z MotoGP budou opět šťastní

Australský veterán Troy Corser je přesvědčen tom, že z MotoGP se navrátivší James Toseland a Chris Vermeulen budou v paddocku WSBK opět šťastni.

Tovární jezdec BMW Troy Corser je pevně přesvědčen o tom, že návrat Chrise Vermeulena a Jamese Toselanda do superbikového šamponátu je velmi pozitivní záležitost. Ve své podstatě je to generelně výborné, když se špičkoví piloti vrací nazpět do své "série", neboť tím vzniká zájem jak médií, tak i fanoušků. "Jistě měl  'JT' hodně fanoušků v britském království, a potom když jezdil v GP, tak zřejmě i na celém světě. A to je jen dobré", říkal dvojnásobný mistr světa superbiků v rozhovoru pro crash.net Radio.


"S jistotou bude patřit "JT" ke špičkovým jezdcům", říká o něm Corser a dodává: "Nevím jestli se mu bude dařit to, co dokazoval během skoro všech víkendů Spies. Ale James už dokázal, že je rychlý, vždyť vyhrál mistrovství světa superbiků. Zpátky přijde také Vermeulen a to je další obličej, který uvidíme vpředu. Je pořád rychlý. Konkurence bude hodně tvrdá, snad dokonce ta nejtvrdší". 


Dle Corsera odvedli jak Vermeulen tak i Toseland v MotoGP velmi dobré výkony a rozhodně nezklamali. "Dle mého názoru může každý špičkový pilot ze superbiků jít do GP a bude tam konkurence schopný. A tak to bylo i s oběma jmenovanými. Sice nevyhráli žádný závod (zde se Corser trochu spletl - pozn. redakce), ale když je někdo schopný jezdit v jedné sekundě s několikanásobným mistrem světa Rossim, tak není zřejmě moc vzdálen od samotné špičky" a pokračoval: "Nemyslím si, že pro ně bude ten návrat těžký, tedy znovu usednout na superbika. Nakonec, je to také jen motocykl".

Důležitou věcí je ale dle Corsera atmosféra v paddocku: "Když budou mít za svými zády suverénější tým, tak se budou cítit v superbikovém paddocku jistější, pokud to porovnají s GP. Grand Prix je totiž úplně jiný svět s hodně stressovými okamžiky. A možná to byl také důvod, proč nebyli oba dva tak úplně v pohodě ve světě MotoGP. Pokud ale řeknou, že se necítí šťastní při svém návratu, tak to není zas tak úplná pravda. Oni budou šťastni, až to opět oba dva poznají", ukončil celou myšlenku o rozdílu WSBK a MotoGP dvojnásobný mistr světa Troy Corser.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist