Troy Bayliss zářil na Phillip Islandu

Dvojice pilotů továrny Ducati nejrychlejší při testech na okruhu Phillip Island, skvěle do sezóny vstoupil Troy Bayliss.

Skvěle vstoupil do letošní sezóny obhájce světového titulu třídy superbike, Australan Troy Bayliss, který v rekordním tahu prošel celým třídenním testech na domácím okruhu Phillip Island. Troy s poslední specifikací stroje Ducati 999 F07 dokázal nakonec zajet čas 1:30,7, což je absolutně nejlepší čas, jaký kdy byl se superbikovým motocyklem na tomto velmi rychlém okruhu dosažen. Perfektně tentokrát sekundoval svému zkušenějšímu kolegovi Ital Lorenzo Lanzi, jenž nakonec skončil na celkovém druhém místě.
Troy Bayliss
Byl to dobrý třídenní test. Zkoušel jsem nějaké nové nastavení a novou elektroniku, také jsem testoval poslední výrobek od Pirelli. Ačkoliv při simulaci závodu bylo trochu problémů, v přípravě na jedno rychlé kolo jsem byl schopen stroj dobře naladit. I kde dnes nebyla simulace závodu dobrá, včara se nám povedla. Dokázali jsme z ní získat mnoho údajů, které nám pomůžou při závodě, který se zde bude konat v březnu. S výkonem motocyklu jsem spokojený, jezdil jsem simulaci rychleji než loňský závod a to je dobře.
Lorenzo Lanzi
Během těchto tří dnů intenzivního testování se vše dařilo. Zkoušel jsem hodně věcí a výsledky jsou vidět. Vždy jsem byl mezi nejrychlejšími, kromě prvního dne, kdy se mi nepodařilo využít dobré počasí. Se závodní pneumatikou jsme odvedli ohromnou práci. Zlepšili jsme hodně věcí v nastavení motocyklu. Vloni jsem na závodních pneumatikách byl 1,5 sekundy za Troyem, letos je odstup pouze čtyři desetiny. Je to pro mě tedy vynikající výkon.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist