Třídenní test WSBK v Doha

V Qataru začnou zítra poslední testy World Superbike. Tři dny na okruhu Losail ukončí letošní sezónu.

Přední týmy v předvánočním testu v Doha Vývojová práce pro Pirelli pokračuje od zítra na okruhu Losail v qatarském Doha. Mezi 19. – 21. prosincem se zde představí alespoň jeden tým od každého výrobce. Práce bude soustředěná na poslední materiál od dodavatele pneumatik Pirelli. Jedná se o druhý test tohoto významu během této okurkové sezóny, což by mělo pomoci vývoji pro šampionát 2007, který pro WSBK začne na stejném okruhu 28. února.
Biaggi připravený na další testování Max Biaggi (Alstare Corona Suzuki Extra) byl nejrychlejším v testech ve Valencii a nyní hodlá pokračovat ve své dobré formě. Jako nováček série WSBK bude opět testovat se svým týmovým kolegou Yukio Kagayamou.
Mistr světa Bayliss připravený Troy Bayliss (Ducati Xerox) bude v Doha testovat se svým partnerem Lorenzo Lanzim, který stejně jako Bayliss okruh Losail dobře zná z předchozích testů a závodů. Lanzi dosáhl ve Valencii stejného času jako Biaggi a sám tak doufá, že bude opět schopen držet krok s absolutně nejrychlejšími.
Corser a Haga vyzkouší novou evoluci pneumatik a nové stroje R1 Nedávno podepsaný nováček v týmu Yamaha, Mistr světa superbike z roků 1996 a 2005 Troy Corser, je připravený vstoupit do další části své přípravy na novém motocyklu Yamaha YZF R1. Jeho kolega a dlouholetý yamaha jezdec Noriyuki Haga je velmi spokojený s japonským motocyklem, přesto je připravený plně podpořit svůj tým ve vývoji stroje pro rok 2007.
Připravené také duo Ten Kate James Toseland je další bývalý šampión, který bude v Doha testovat. Společně s vysoce talentovaným Roberto Rolfem pojede na strojích Honda CBR 1000RR, které pro příští sezónu sice nezaznamenají zásadnějších změn, ale dobrá příprava je vždy během zimních měsíců velmi potřebná.
Laconi a Nieto společně s Kawasaki stoupají vzhůru Régis Laconi a Fonsi Nieto (PSG-1 Kawasaki) jsou připravení splnit v Doha svůj cíl, což je dobře otestovat pneumatiky Pirelli a připravit své stroje ZX-10R k startu nové sezóny. Oba touží získat na zeleném stroji své první vítězství.
Do pouště míří i supersportové týmy Silná skupina supersportového šampionátu, reprezentovaná většinou nejlepších výrobců, bude v Doha také testovat pneu Pirelli. Jejich snaha by měla pomoci vývoji poslední generace supersportových pneumatik.
Další testovací zastávkou bude Phillip Island Po těžkých testech v Doha budou mít týmy krátký odpočinek vyplněný slavnostními chvílemi Vánoc a Nového roku. Poté se vydají k dalšími Pirelli testu, jenž proběhne ve dnech 13. – 15. ledna 2007 na australském okruhu Phillip Island.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist