Třetí podnik MS Superbiků – Assen

Kapitoly článku

Supersport – preview

Po dvou úvodních závodech je na prvním místě průběžného hodnocení skotský závodník Kev Coghlan (DMC Panavto Yamaha), který má na kontě jednatřicet bodů a náskok na druhého v pořadí dva body. Samozřejmě by jezdec Yamahy mohl být mnohem úspěšnější a v pozici lídra mít mnohem větší náskok nebýt chyby jeho soupeře, která ho v Aragonii připravila o vítězství. Skot v závěru závodu třídy Supersport bojoval o vítězství, ale Jules Cluzel v jedné ze zatáček předvedl manévr, který poslal Skota k zemi. Francouz to později zdůvodňoval technikou závadou na svém motocyklu, ale Coghlan mu v tomto směru moc nevěří.

Na druhé pozici je jezdec české stáje Florian Marino (Kawasaki Intermoto Ponyexpres). Dva body ztráty na vedení a už ve druhém podniku sezony první stupně vítězů pro český tým. Zcela určitě skvělý vstup do sezony. Francouz teď musí pokračovat ve stejném tempu, protože jeho náskok zase není natolik velký, aby si mohl dovolit polevit.
Třetí Raffaele de Rosa (CIA Insurance Honda) má šestadvacet bodů a stejně jako jeho dva soupeři před ním také bilanci dvou bodovaných závodů s jedním umístěním na stupních vítězů. Pro Itala velmi dobrý úvod sezony, protože ne vždy se mu takovým způsobem dařilo. Jenže to nebude mít vůbec snadné, protože jeden jediný bod za ním jsou hned dva jezdci.

Prvním z nich je vítěz posledního klání v Aragonii Kenan Sofuoglu (MAHI Racing Team India). Turecký závodník Kawasaki v prvním kole vůbec nebodoval, ale hned v tom druhém si dojel pro plný počet. Samozřejmě nutno dodat, že se štěstím, protože těsně před koncem závodu se tam navzájem vyautoval Coghlan s Cluzelem, ale na to se nikdo neptá a body jsou jeho. Úkolem číslo jedna je navázat na výkon v Aragonii a posunout se blíž předním příčkám. Sofuoglu je velkým kandidátem na titul, ale letos zřejmě ne jediný.
Pětadvacet bodů má také pátý Jules Cluzel (MV Agusta Reparto Corse Yakhnich Motorsport), který skvěle zvládl úvodní podnik v Austrálii, ale už nebyl tak úspěšný v Aragonii, protože místo toho, aby se spokojil s body za druhé místo, ve snaze vyhrát natolik zariskoval, že došlo ke kontaktu se zadním kolem Coghlanovy Yamahy. Cluzel závod nedokončil a později uvedl, že měl technický problém s řazením jeho stroje MV F3 675. Naštěstí nedošlo ke zranění, ale rozhodně si tím zkomplikoval situaci. Kontakt mezi oběma jezdci byl posouzen jako závodní incident.

Na šestém místě je s dvaceti body Michael van der Mark (Pata Honda World Supersport Team), který zahajovacím podniku nezískal ani jeden bod, ale ve druhém si dojel pro prvních dvacet bodů za druhé místo v cíli. Závod v Assenu je jeho domácím podnikem, kde bude jeho záměrem předvést to nejlepší co v něm je, což se někdy může minout účinkem. Mladý VD Mark si prostě bude muset zachovat chladnou hlavu.
Dalším dvěma jezdcům české stáje Kawasaki Intermoto Ponyexpres Tony Coveňovi a Patricku Jacobsenovi patří v průběžném hodnocení v pořadí osmnáctá a jednadvacátá příčka. Přitom aktuální pozice Američana Jacobsena vůbec neodráží jeho potenciál. Je to velmi rychlý jezdec, což dokazuje jak v trénincích, tak kvalifikacích, ale závody jsou pro něho z hlediska techniky přímo zakleté. Alespoň do této chvíle, protože už v Assenu snad bude figurovat blízko předních pozic.

Posledním jezdcem v průběžném hodnocení třídy Supersport, který v posledních dvou závodech bodoval, je třiadvacátý britský závodník Fraser Rogers z české stáje Com Plus SMS Racing. Brit má na svém kontě jeden bod z Austrálie a o další zlepšení se pokusí tento týden v Assenu.

Závod třídy Supersport je na programu v neděli 27.dubna v 11:40 hodin a lze jej sledovat v přímém přenosu na televizní stanici Eurosport.

Průběžné hodnocení třídy SupersportZDE

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist