Třetí Aprilia v Kyalami

Jihoafrický závod superbiků pojede přece jen na divokou kartu domácí jezdec Sheridan Wesley Morais.

Jihoafrický mistr superbiků a supersportů Sheridan Wesley Morais pojede přece jen víkendový domácí závod na okruhu Kyalami. Jeho účast bude v rámci testovacího programu továrny Aprilia, tedy stejně jako vloni start Marca Simoncelliho.


Jihoafričan Sheridan Wesley Morais ovšem není žádným nováčkem v šampionátu. V loňské roce nahradil zraněného japonského jezdce Makoto Tamadu právě na okruhu Kyalami a skončil zde na 13. a 11. místě.


V letošním roce naopak Sheridan Wesley Morais suploval neúčast australského pilota Broca Parkese v týmu ECHO CRS Honda v portugalském Portimao a dojel zde jako 17., respektive jednu jízdu nedojel.

"Tento letošní závod bude na okruhu Kyalami zřejmě posledním, neboť po změně vlády v provincii "Gauteng" je současná vládnoucí garnitura názoru, že motocyklové závody nejsou tou pravou reklamou, aby se stal region Gauteng známý. Navíc každý nyní vidí fotbalové mistrovství světa a to pochopitelně odčerpává potencionální sponzorské peníze", říká generální manažér Infrontu Paolo Ciabatti.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist