Toseland nejen o letošní sezóně

Mistr Světa Superbike James Toseland krátce hovořil o letošní, ale i o příští superbikové sezóně.

Letošní Mistr světa Superbike James Toseland nedávno připustil, že továrna Ducati byla letos velmi blízko k tomu, aby po několika letech ztratila v superbikovém šampionátu svou vedoucí pozici. “Ducati se málem nachytala, když si lidé mysleli, že šampionát nebude žádný problém,“ řekl Toseland britským reportérům.
S postupem času se k továrním motocyklům Ducati 999 F04 velmi přiblížil motocykl Honda CBR 1000RR Chrise Vermeulena, zle začal úřadovat Noriyuki Haga, jenž v týmu Renegade Ducati používal loňský tovární model 999 F03, skvěle jel i Pier Francesco Chili na sériovém stroji Ducati 998 RS. Celá tato situace vedla k tomu, že letošní šampionát byl jedním z nejtěžším, který továrna Ducati pro své barvy získala.
“Najednou zde byl Chris Vermeulen a nový Fireblade,“ říká britský Mistr světa. “Další kdo získával pozice byl Haga na stejném motocyklu, vítězící Chili na stroji 998 byl pro Ducati doslova pohroma.“
Každopádně pokud byl pro Ducati Corse rok 2004 velmi těžký, rok 2005 bude znamenat velký zvrat, vždyť návrat továren Honda, Suzuki, Kawasaki a Yamaha zcela jistě přinutí italské inženýry k ještě větší aktivitě než ve druhé polovině letošní sezóny.
James Toseland se také vyjádřil k otázce svého dalšího angažmá, kdy by se dle vlastních slov měl znovu objevit v továrním týmu Ducati. Jeho týmovým kolegou by mohl být opět Régis Laconi, který však zvažuje i nabídku od továrnou Yamaha podporovaného týmu Yamaha France.
“Ještě jsem nic nepodepsal, přesto se zdá pravděpodobné, že opět pojedu ve stejném týmu,“ řekl James Toseland. “Stále ještě musím dohodnou několik drobných detailů, ovšem již skoro jistě se dá říci, že u Ducati zůstávám. Laconi zvažuje nabídku od Yamahy a Ducati, nicméně je dost pravděpodobné, že tým bude mít stejné složení jako letos.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist