Toseland: Jezdit jsem nezapomněl

Po svém pádu při testování koncem března v Aragónu se Jamesi Toselandovi podařil na domácím okruhu v Silverstone zdařilý comeback, když dojel na 12., respektive na 13. místě. Toto své umístění pak zopakoval i na Nürburgringu, ovšem ve druhé jízdě za doslova kriminelních jízdních podmínek skončil opět v Medical Centru.

Po vyhraném souboji se svým zdravím, kdy mu dokonce hrozila amputace zraněné pravé ruky a minimálně konec závodní kariéry, bojuje nyní 30-letý jezdec o angažmá na rok 2012. "Zatím se mně nikdo neozval", říká dvojnásobný ex-mistr světa superbiků a dodává: "Moje letošní sezóna je opravdu hodně tvrdá. Ale od mého současného týmu a od BMW mám plnou podporu. Jsou vůči mně loajální a mluvíme hodně o příští sezóně. Dle jejich řečí jsem součástí jejich plánů na rok 2012".

Toseland ovšem dobře ví, že jen velmi kvalitní výsledky v posledních závodech letošní sezóny mu zajistí místo ve špičkovém týmu na rok 2012.
"Chtěl jsem na Nürburgringu dokázat, že se vyplatí dát mně na příští rok dobrou smlouvu a že jsem nejlepším jezdcem s motocyklem BMW a jsem schopen bojovat v příštím roce o titul mistra světa. To se mně ale z různých důvodů v Německu nepodařilo. Moje zranění bylo opravdu hodně těžké a já prostě jen potřebuji dobrý závodní víkend, abych zavřel všem pochybovačům ústa. Musím prostě ukázat, že moje ruka je opět okay a já, že jsem nezapomněl jezdit. A jsem tak opět ve hře. Čím déle ale budu čekat, tím méně bude dobrých volných míst",
ví velmi dobře James Toseland, který jen na Nürburgringu už svůj 200. závod seriálu WSBK.
Toseland, na rozdíl od absolutní superbikové špičky, tedy od lídra šampionátu Checy (38 let) a mistra světa Biaggiho (40), je ještě hodně "neopotřebovaný": "Nechci nikomu ubírat čas a promrhat peníze, chci jen bojovat o titul mistra světa. Ze svého jezdeckého umění jsem vůbec nic neztratil"

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist