Tom Sykes podstoupil operaci v Barceloně

Jezdec tovární Kawasaki Tom Sykes si pádem ve třetím tréninku WorldSBK v Portugalsku zlomil malíček a následně byla zjištěna také zlomenina prsteníčku a zápěstí levé ruky. V neděli absolvoval dvaatřicetiletý Brit na “Clínica Mi Tres Torres“ v Barceloně operaci, která byla dle lékařů úspěšná. Předpokládá se rychlá léčba.

Nehoda Toma Sykese nebyla vůbec lehká. Motorka ho vykopla, když sjížděl z kopce dolů a už když jeli po asfaltu začal jeho stroj hořet. Mistr světa z roku 2013 tak den po nehodě podstoupil operaci. Zákrok trval necelé dvě hodiny a Sykese operoval Dr. Jordi Font Segura a Dr. Enric Domínguez. Příštích čtyřiadvacet hodin zůstane v nemocnici na pozorování.

K operaci Tom Sykes poznamenal: „Měl jsem operační zákrok s jehož výsledkem jsou lékaři spokojení. V podstatě se malíček v polovině zlomil a pak tam byly také nějaké další praskliny na vedlejším prstu a v zápěstí. Už jsem podobné zranění měl a po čtyřech dnech závodil v Austrálii, takže jsem se zlomeným zápěstím byl už dříve schopen jet závod. Chytřejší ale budeme v příštích několika dnech.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist