Tom Sykes: Můžeme vyhrát letos titul

Tom Sykes je sice v boji o korunu superbikového šampiona 2012 "outsiderem", ale tovární pilot Kawasaki ve svou šanci věří.

Pro Toma Sykese není zisk titulu mistra světa pouze teoretickou možností, nýbrž je docela možné, že právě chladný Brit využije horkokrevného boje dvou Italů. Pokud by totiž tovární pilot Kawasaki vyhrál všechny čtyři zbývající závody a Biaggi s Melandrim se vystřídali na dalších podiových stupních, tedy dvakrát skončili druzí a dvakrát třetí, tak by se Sykes stal o 1,5 bodu mistrem světa.
Čtyři vítězství jsou nemožná? Zřejmě ano, ale také Biaggi a Melandri dokázali na Nürburgringu, že nemají předplacená podiová umístění.

Samotný Sykes tyto úvahy rozhodně nevypustil z hlavy a říká: "90% mých myšlenek je sice zaměřeno na příští závod, ale 10% myslím na mou dobrou pozici v boji o titul mistra světa", potvrzuje 27-letý tovární jezdec Kawasaki a hned vysvětluje: "Pokud vyložíme naše karty na stůl  v tom správném okamžiku, tak zůstaneme i nadále v Top-3. Pokud ale je dokážeme vyložit perfektně, tak můžeme vyhrát mistrovství světa".
První rozhodnutí by mohlo padnout už při tomto závodním víkendu v Portimäo. I pro Sykese je totiž tato náročná a zajímavá trať něco zvláštního: "Tato trať je vzhledem ke svým výškovým rozdílům extrémní. Ovšem, tak jak pracuje naše Ninja ZX-10R, tak by mohla velmi dobře fungovat i na tomto okruhu. Už se ukázalo, že pokud se nám podaří dobře setup, tak můžeme závodit s absolutní špičkou. Věřím ve své jezdecké schopnosti a můj tým a motocykl Kawasaki jsou fantastičtí", je hodně seběvědomý Sykes.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist