Tom Sykes je krok od triumfu

Osmadvacetiletý britský motocyklový závodník Tom Sykes vyhrál ve Francii již potřetí v sezoně oba závody víkendu a je na nejlepší cestě vyhrát také titul mistra světa třídy Superbike. Jezdec stáje Kawasaki má před sebou poslední dvě klání v jihošpanělském Jerezu a náskok v podobě sedmatřiceti bodů.

V roce 2012 prohrál Tom Sykes bitvu o titul rozdílem půl bodu. Situace v průběžném hodnocení byla před posledním podnikem sezony v mnohém jiná, protože Tom Sykes ztrácel na prvního Biaggiho 30,5 bodu. Dnes je britský jezdec lídrem tabulky superbiků s náskokem, který by již měl dokázat proměnit v cenný triumf.

Ve Francii Tom Sykes nic nepodcenil a v každém závodu bylo vidět jeho maximální nasazení a soustředění se na jednu jedinou věc - na vítězství. Jeho soupeři možná čekali podobný scénář, jaký nastal v Laguně Seca, kde v závěru závodu Sykes ztrácel přilnavost. K tomu ale nedošlo a britský závodník vyhrál první závod náskokem dvou sekund a ten druhý dokonce jedenáctisekundovým rozdílem.
„Je skvělé tady získat dvojí vítězství a to jsme pro druhý závod udělali na motorce jen dvě malé změny,“ uvedl v Magny Cours vítěz obou závodů superbiků Tom Sykes. „Neustále pracujeme na tom, aby bylo vše perfektní. Když jste po celou dobu na hraně, stačí jen drobné změny k tomu, aby jste dosáhli velkého výsledku. S motorkou se mi dnes jezdilo hezky a oba závody dopadly velmi dobře.“

„Pokud motorce s jezdcem vyhovují podmínky a charakter okruhu, musíte z toho vytěžit maximum. Magny Cours bylo vůči mě, motorce a Kawasaki štědré, takže to bylo skvělé. Když v závěru druhého závodu začalo pršet, bylo hodně těžké se s tím vypořádat, a to i přesto, že jsem měl velký náskok a nebyl pod tak velkým tlakem,“
prozradil závěrem Tom Sykes, který v Magny Cours zaznamenal deváté vítězství sezony a zároveň přepsal hodnotu rekordu okruhu na 1´37,932 sekundy.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist