Tisková zpráva Intermoto

Kvalifikace neskončila podle představ Druhé kolo letošního ročníku Mistrovství světa World Superbike na jihu Portugalska se rozběhlo naplno včerejšími jízdami.

Jeden volný trénink a jedna ostrá kvalifikace. Ostatně jako vždy. První volný trénink sloužil čistě k nastavení podvozku a doladění několika drobností na elektronice motoru.
Po čtvrtečním dešti byla ještě trať dost špinavá a také časy tomu odpovídali. Všeobecně se jelo o dost pomaleji než vloni. Nicméně již v odpolední kvalifikaci většina jezdců zatáhla a časy šly dolu. Massimo se s tratí trochu pral, není to jeho oblíbená trať, ale Gino naopak přišel nabuzen a snažil se co to dalo. Proto také v ostré kvalifikaci, ve které skončil na 10. místě ztrácel na prvního jen 1,1 vteřiny a od vytouženého šestého jen 0,2 vteřiny. Massi na tom byl o maličko hůř a v této první kvalifikaci skončil 14.
Dnešní den hrozil hned ráno deštěm, naštěstí se ale předpověď vyplnila a dešťové mraky zrána odešly od okruhu pryč. První ranní volný trénink nezačal pro nás moc dobře, neboť Gino vyrobil ze své jedničkové motorky šrot a zbytek tréninku tedy nestál za nic. Massimo opět zkoušel nastavení na obou motorkách, ale moc velký pokrok nezaznamenal. Proto také polední přestávka byla jen krátká a všichni technici pracovali naplno.
Druhá a poslední kvalifikace ve čtyři hodiny měla ukázat, co všechno se zvládlo udělat. Bohužel čas, který Gino ztratil díky ranní havárii, chyběl. S finálním nastavení se bude muset ještě pracovat.
Joska Kubíček - manažer týmu- po kvalifikaci, ze které se jezdci vrátili na Gino 12. a Massimo na 14. místě poznamenal : "Koukal jsem se na televizi a protože ta nám během kvalifikací věnovala hodně času, viděl jsem, že Gino se s motorkou strašně pere. A Massimo? No, to je úplně stejné. Vůbec se nedokáže zlepšit. Všichni budou dneska pracovat tak dlouho, až zítra ráno budou oba jezdci spokojeni a my budeme moct říct, že jsme udělali absolutně všechno."
Massimo : "Je to stejná situace jako v Austrálii. Vyzkoušeli jsme snad tisíc možností nastavení a nic z toho. Ale závod je zítra a do rána dost času. Nejsem spokojen, ale věřím, že to zítra půjde."
Gino : "S časem ani pozicí nejsem absolutně spokojen. Závod je zítra a my budeme ještě hodně pracovat. Udělali jsme od Austrálie velký pokrok, ale přesto že Portimao je můj oblíbený okruh, čas je moc špatný. Ranní havárie mi taky moc nepomohla. Myslím, že zítra v závodě to ale bude OK.“


Informace o redaktorovi

Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist