Tisková zpráva Intermoto

Oba jezdci týmu, služebně starší Massimo i mladší Gino včera nastoupili po obědě v neuvěřitelném, až 35 stupňovém vedru do svých prvních letošních ostrých kvalifikačních tréninků.

V prvním 45-ti minutovém volném tréninku se muselo najít nové nastavení pro neobyčejně horké, ale zároveň vlhké počasí. Všichni technici, ať již od podvozku nebo elektroniky, velmi tvrdě pracovali na nastavení pro podvečerní kvalifikaci. V té bohužel jezdci obsadili 12. místo (Massimo) a 13. (Gino) místo. Pro Massima to rozhodně znamenalo, že do dnešní kvalifikace musí společně s techniky udělat ještě mnoho práce. Gino, který na tomto okruhu absolvoval pouze test minulý týden, stále ještě hledal ideální stopu a 13. příčka byla maximum. V testu dokonce zaznamenal lepší čas, než v první kvalifikaci.
Pro sobotní den se počasí umoudřilo na téměř ideálních 20 stupňů. V druhé kvalifikaci se Massimo konečně dostal do lepší pohody a časem 1.35.051 poskočil na konečné 9. místo. Na startu tedy bude stát ve třetí řadě.
Gino naopak hned v prvním ostrém kole zajel svůj nejlepší dosavadní čas na tomto okruhu, což mu ve finále přisoudilo 14. místo. Nyní čeká celý tým ještě mnoho práce na nastavení podvozku pro závod a také elektroniky, především kontroly trakce, kterou mají jezdci na tomto závodě poprvé k dispozici.
Massimo Roccoli: „Absolutně nejsem spokojený s pozicí na startu. Čas není špatný , jelikož jezdci přede mnou měli většinou jen jedno rychlé kolo, zatímco moje jízda byla poměrně pravidelná. Pokud by se počítal ideální čas, postavil bych se na startu na šesté místo a s tím bych byl nanejvýš spokojený.“
Gino Rea: „Co se dá říct ke čtrnácté pozici na startu. Jsme na začátku, nový tým, nová trať… Do zítřejšího warm-upu ještě uděláme nějaké změny a nejdůležitější je výsledek v závodě, na který se moc těším.“

Zítřejší závod začíná v půl druhé místního času, což je o půl čtvrté ráno u nás. Závod by měl být vysílán na stanici Eurosport, nebo Eurosport 2.

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist