Testy WSBk ve Valencii (1)

Továrny Pirelli pořádá na okruhu Ricardo Torma v Cheste u Valencie třídenní test pro superbikové týmy.

Testování několika superbikových týmů probíhá na španělském okruhu Ricardo Torma v Cheste u Valencie. Svůj debut včera absolvovali na motocyklech Petronas FP1 Australané Garry McCoy a Steve Martin. Při tomto třídenním testu, který organizuje výrobce pneumatik Pirelli, a který potrvá až do čtvrtka, najezdili oba nový piloti týmu Carl Fogartyho mnoho kilometrů, které však měli pouze za cíl "naučit" se jezdit na tomto motocyklu.
Garry McCoy: Začal jsem den docela dobře, učinili jsme několik změn na motocyklu a já se začal cítit klidně. Ovládání FP1 mi vždy připadalo jednoduché, ale byl jsem opravdu překvapený, jak je tento motocykl ovladatelný. Je na motocyklu samozřejmě ještě mnoho práce, ale já se cítím klidný. Můj den byl ukončený dost nešťastně. Těsně před obědem jsem havaroval v jedenácté zatáčce. Jsem v pořádku, ale testovat budu až další den.
Steve Martin: Dnes bylo hlavním cílem seznámit se s motocyklem a nalézt základní nastavení. Tento cíl jsem splnil a tak jsem spokojený. Všechny motocykly, na kterých jsem kdy jezdil jsou totálně odlišné a tak můj první dojem z FP1 je, že je to dobrý motocykl, který by opravdu mohl sedět mému jezdeckému stylu.
Další premiérou bylo včerejší nastoupení týmu Yamaha Motor Italia s motocyklem YZF R1. Tento litrový stroj dostal do rukou Australan Andrew Pitt, který tak s továrním motocyklem absolvoval celkem 75 kol. I cílem tohoto jezdce je pouze se důkladně seznámit s novým materiálem. Andrew Pitt nastoupil v letošním roce s italským týmem k posledním třem závodům Mistrovství Světa Supersport. V roce 2005 pojede zřejmě společně s Noriyuki Hagou silnější superbike.
Andrew Pitt: Je to pro mne opravdu pozitivní start na tomto stroji. Všichni jsme očekávali, že nás dnes postihnou nějaké potíže, ale překvapivě se žádné problémy nedostavily a já byl schopný zajet mnoho kol. Je to první den na novém motocyklu a nových pneumatikách, proto jsem se pouze zaměřil na seznámení s podmínkami. Jsem spokojený, myslel jsem, že to bude složitější. Dnes jsem byl schopný učinit slušný pokrok.
Ve Valencii testují však i další týmy. Vedle již zmíněných Foggy Petronas Racing a Yamaha Motor Italia to jsou především Ten Kate Honda, Ducati Fila, PSG-1, Yamaha France a Alstare Suzuki, kde testuje pouze Troy Corser, jenž byl ze všech jezdců včera nejrychlejší. Jako druhý nejrychlejší jezdil Sebastian Gimbert z týmu Yamaha France. Až na třetím místě se dle testovacího času umístil letošní Mistr Světa James Toseland. Do nejrychlejší pětice se ještě vešli čtvrtý Régis Laconi a pátý Andrew Pitt.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist