Testy WorldSBK a WorldSSP na Phillip Islandu

O nadcházejícím víkendu tu máme první kolo sezony mistrovství světa superbiků, jemuž předchází dvoudenní oficiální test na Phillip Islandu. Jezdci a týmy tak mají poslední šanci vyzkoušet změny a zlepšení na svých motocyklech. V pondělí 20.února a v úterý 21.února testují na jihu Austrálie týmy mistrovství světa superbiků (WorldSBK) a supersportů (WorldSSP).

Poprvé od posledního podniku sezony 2016 v Kataru je paddock WSBK na Phillip Islandu v kompletní sestavě. Úřadující mistr světa Jonathan Rea a Tom Sykes (Kawasaki Racing Team), dvojice jezdců tovární Ducati Marco Melandri a Chaz Davies (Aruba.it Racing-Ducati SBK Team), komplet v nových barvách je tu Honda s jezdci Nicky Haydenem a Stefanem Bradlem (Red Bull Honda World Superbike) nebo tři ladičky Michael van der Mark a Alex Lowes (Pata Yamaha Official WorldSBK Team).

Německý výrobce BMW má zastoupení v jezdecké sestavě Jordi Torres a Markus Reiterberger (Althea BMW Racing Team), italská MV Agusta zase v Leonu Camierovi (MV Agusta Reparto Corse). Na dráze Phillip Islandu bude také Ondřej Ježek (Grillini Racing Kawasaki). Český závodník se připravuje na premiéru v MS Superbike, takže o to víc bude nadcházející týden zajímavější.

Z prostředí WorldSSP vyzkouší především svoji fyzičku úřadující mistr světa Kenan Sofuoglu (Kawasaki Puccetti Racing), který měl operovanou ruku po nehodě v předsezonní přípravě. S týmem Kawasaki Puccetti Racing a motocyklem Kawasaki ZX-6R bude testovat také druhý jezdec italské stáje Kyle Ryde. Tým CIA Landlord Insurance Honda testuje s Julesem Cluzelem, Robinem Mulhauserem a Hikarim Okubou. Z mrazivého New Yorku přiletěl do rozpálené Austrálie Patrick Jacobsen (MV Agusta Reparto Corse), jenž se na dráze potká třeba s jezdci týmu GRT Yamaha Official WorldSSP Federico Caricasulem a Lucasem Mahiasem.

První závodní víkend sezony 2017 "Yamaha Finance Australian Round" je v termínu 24. až 26.února.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist