Testy týmů WSBK ovlivnila v Jerezu nepřízeň počasí

Dvoudenní privátní testy v Jerezu měli tento týden na programu většina továrních týmů mistrovství světa superbikových motocyklů. Předpověď počasí ale nebyla nejlepší a nakonec byla víc než přesná. Na jihu Španělska pršelo ve středu i ve čtvrtek, takže více méně všichni jezdci zůstali v boxech, aby ušetřili dny pro testování, které jsou pro letošní rok omezeny na celkem deset dnů privátních zkoušek. Týmy Kawasaki a HRC mají v plánu zkusit štěstí koncem příštího týdne znovu v Jerezu.

Plány Ducati, Hondy nebo Kawasaki vyzkoušet tento týden novinky, které jim během zimy připravily jednotlivé továrny, vzaly za své, když po oba dny panovala na jihu Španělska nepřízeň počasí. Za takových podmínek neměly zkoušky smysl a jelikož je možnost testovat omezená, raději jezdci zůstali v boxech a dva dny ušetřili na jinou příležitost.

„Je velká škoda, že nešlo testovat, ale dráha ani dnes nebyla ideální, takže jsme to celkem brzy odpískali,“ prozradil Jonathan Rea, úřadující mistr světa WorldSBK. „Chlapi mohli začít balit a všichni jsme mohli domů o něco dříve. S novými předpisy ohledně počtu testovacích dnů je třeba jednat chytře a využít je pokud to opravdu dává smysl.“

Tovární týmy Hondy a Kawasaki potvrdily, že v Jerezu budou testovat příští týden a to v termínu 27. a 28.ledna.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist