Testy na Phillip Islandu (1)

Několik jezdců z Mistrovství Světa Superbike a Supersport se představilo při testech v Austrálii. Svůj návrat do sedla Yamahy zde oslavil Noriyuki Haga.

Zatímco týmy MotoGP testují na okruhu Sepang v Malajsii, několik týmů Mistrovství Světa Superbike a Supersport testovalo minulý a tento týden na okruhu Phillip Island v Austrálii.
Nejprve se v Austrálii představil v minulém týdnu tým Alstare Corona Extra Suzuki se svými jezdci Troy Corserem a Yukio Kagayamou. Oba jezdci během třídenního testu zkoušely nové motocykly Suzuki GSX-R1000 K5, se kterými se pokusí v letošní sezóně dobít svět. V příznivém počasí se jim podařilo také zajet výborné časy, když Corser končil testování dokonce pod rekordem okruhu, jenž drží Garry McCoy časem 1:34,514. Corser dokázal své nejrychlejší kolo zajet za 1:34,2, zatímco Kagayama zakončil testování časem 1:34,8. Oba jezdci během testování řešily problémy se střetem všudypřítomných racků, kteří se již stali nezbytnou kulisou australského okruhu.
Střed s rackem v plné rychlosti potkal i Broca Parkese z týmu Yamaha Motor Deutschland, který zde od neděle testuje společně se svým kolegou Kevinem Curtainem motocykly Yamaha YZF R6. Tento střed se odehrál již v neděli, kdy začaly třídenní testy továrních týmu Yamaha Motor Italy a Yamaha Motor Deutschland. Největším lákadlem testů Yamahy je bezesporu start Noriyuki Hagy, jenž se poprvé usadil do sedla nového motocyklu Yamaha YZF R1.
Zatímco první testovací den věnoval Haga pouze nastavení motocyklu na svou postavu, druhý den již dokázal zajíždět rychlé časy, když den končil s časem 1:35,7. Ačkoliv to byl teprve druhý testovací den Hagy v sedle Yamahy, nebyl s tímto výkonem Japonec spokojený, když si stále stěžoval na výšku motocyklu. Hagův týmový kolega Andrew Pitt z Austrálie testoval závodní pneumatiky, na kterých také dokázal zajet svůj nejlepší čas 1:35,3.
Vedle srážky s rackem zaujal kolizí jezdec týmu Yamaha Motor Deutschland ještě i během druhého dne testování. To však již nebyl Broc Parkes, ale jeho 38 roků starý krajan Kevin Curtain, který havaroval na výjezdu z předposlední zatáčky. Curtain si při pádu zranil pravou nohu a levé rameno. Při kontrole v nemocnici byla zjištěná naštípnutá klíční kost a tak je otázkou zda Australan nastoupí ke třetímu dni testování, kterým zítra tyto testy Yamahy na okruhu Phillip Island končí. Dle slov samotného jezdce by však toto zranění nemělo ovlivnit jeho testovací plán.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist